Provincie Antwerpen


Opendeur PITO Stabroek focust op wetenschap en techniek

Experimenten in chemie- en biologieklassen en demonstratie van boomvellen Zondag 9 mei - 10 uur - Stabroek

Op zondag 9 mei opent het PITO haar deuren. Demonstraties in chemieklassen en een praktische kijk op nijverheid zijn enkele blikvangers. Zo tonen leerlingen tussen 10 en 18 uur enkele experimenten in de chemie- en biologieklassen, krijg je een workshop boomvellen en een VIP-ontvangst in de nijverheidsklassen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot inschrijven.

Het PITO Stabroek voorziet binnen de technische en de beroepsrichtingen opleidingen met een duidelijk professioneel gerichte achtergrond. De school staat borg voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in techniek en wetenschap. Ze garandeert een goede doorstroming naar het hoger onderwijs en biedt zeer gunstige tewerkstellingskansen. De school beschikt over een goede samenwerking met omliggende bedrijven voor bedrijfsbezoeken, praktijklessen of om stagelessen te volgen en zo meer praktijkervaring op te doen.

De bezoekers van de opendeurdag kunnen genieten van een hapje en een drankje. Voor de allerkleinsten is er animatie op het springkasteel. De dag wordt opgeluisterd met een streepje muziek door muziekgroepjes van de school. Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 50