Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 04-05-2010

AVRO BRENGT OP VELER VERZOEK NOGMAALS DE SERIE 2012 HET JAAR NUL

Jeugdserie verkocht aan WDR Duitsland

De AVRO brengt vanaf zondag 9 mei om 18.10 uur op Z@pp opnieuw de twaalfdelige serie '2012 Het jaar Nul'. Dat het programma niet alleen de interesse wekt van de Nederlandse kijkers blijkt uit de verkoop van de serie aan het Duitse WDR, die de serie dit najaar op de buis brengt. In de spannende dramaserie spelen vier tieners de hoofdrol. Hun leven verandert volledig als de opa van de jongens Hidde (Yannick van de Velde, speelde in onder andere 'In Oranje' en 'Brief voor de Koning') en Twan (Bram Suyker) in Mexico een Maya Codex vindt waarin voorspellingen staan over de veranderingen op aarde vanaf 2012. Als opa Peter wordt ontvoerd begint voor de jongens een spannend avontuur.

In '2012 Het jaar Nul' vindt de amateurarcheoloog Peter Hellinga in Mexico een eeuwenoude Maya Codex. Het kostbare document onthult wat er in het magische jaar 2012 gaat gebeuren. Direct na zijn spectaculaire vondst wordt Peter belaagd. Hij waarschuwt zijn kleinkinderen Hidde (17) en Twan (16) en neemt hen in vertrouwen. Zij moeten de codex in veiligheid brengen, mocht Peter iets overkomen.

Als Hidde en Twan op Schiphol hun opa staan op te wachten, komt alleen zijn bagage aan. Van Peter Hellinga ontbreekt ieder spoor. Dit is het begin van een spannende en uitdagende zoektocht. Waar is Peter, wat is er gebeurd en waar is de codex? Samen met vriendin Masha (16) en het mysterieuze Maya-meisje Felix (15) gaan de jongens op onderzoek uit. In Peters bagage vinden ze een kist met een geheimzinnige boodschap. Er volgt een bloedstollende race tegen de klok om de codex en Peter Hellinga te vinden. Beschikken de jongeren over het lef en de inventiviteit om dit avontuur tot een goed einde te brengen?

CAST:

Peter Genio de Groot
Pien Ingeborg Wieten
Hidde Yannick van de Velde Twan Bram Suyker
Masha Sem Veeger
Felix Abbey Hoes
Chris Joep Sertons
Guus Fred Butter
Frieda Carly Wijs
Eddy Juda Goslinga

'2012 Het jaar Nul' is een productie van NL Film in co-productie met de AVRO. De serie wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd. Het scenario is geschreven door Jetske Vulsma. WDR Duitsland zal naar verwachting 2012 Het Jaar Nul in het najaar uitzenden.

2012 Het Jaar Nul: wekelijks op zondag om 18.10 uur bij de AVRO op Z@pp.