Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Giro Toertocht Amsterdam en Rabobank Amsterdam halen ¤17.232,= op voor Jeugdsportfonds

Zondag 9 mei 2010

AMSTERDAM - Le Champion, organisator van de Giro Toertocht Amsterdam, en Rabobank Amsterdam hebben vandaag een cheque ter waarde van ¤ 17.232,= overhandigd aan het Jeugdsportfonds Amsterdam. Dit gebeurde tijdens de start van de toertocht bij het Olympisch Stadion. De deelnemers hebben bij hun inschrijving ¤8.616,= gedoneerd, hoofdsponsor Rabobank Amsterdam heeft dit bedrag verdubbeld.

Wethouder Sport Carolien Gehrels kwam namens de gemeente met de toekomstige wethouder Sport, Eric van der Burg. Namens Rabobank Amsterdam was directievoorzitter Alphons Kurstjens aanwezig. Directeur Simone Richardson reikte de cheque namens Le Champion uit. Peter Lankhorst, voorzitter van het Jeugdsportfonds, was de gelukkige die de cheque mocht ontvangen.

Het motto van het Jeugdsportfonds is dat alle kinderen moeten kunnen sporten, ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Voor de kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders betekent dit dat ze een jaar hun sport kunnen beoefenen op kosten van het Jeugdsportfonds. Hierbij wordt samengewerkt met het onderwijs, jeugdhulpverleners, huisartsen en andere betrokken professionals. Peter Lankhorst voorzitter van het Jeugdsportfonds: ,,Geweldig. Namens veel jongens en meisjes wil ik jullie bedanken. Ruim 2.000 jongeren kunnen in Amsterdam hun sport beoefenen, nu kunnen we nog meer jongeren blij maken."

,,Het Jeugdsportfonds is een mooi initiatief wat wij met deze donatie een warm hart toedragen", aldus Alphons Kurstjens. Hij vervolgt: ,,Rabobank Amsterdam heeft de ambitie om een maatschappelijk betrokken en duurzaam opererende coöperatieve bank te zijn. Wij zijn betrokken bij de Amsterdamse samenleving. Sporten is belangrijk voor kinderen, het draagt onder meer bij aan een gezonde leefstijl en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen uit gezinnen die financieel minder draagkrachtig zijn ook kunnen sporten."

Carolien Gehrels en haar opvolger Eric van der Burg stapten zelf op de fiets voor de 40 kilometer, ondanks hun drukke schema's. Gehrels gaf eerder die ochtend ook al het startschot voor de 150 kilometer van de Giro Toertocht Amsterdam. Ook directeur Markten van de Rabobank Amsterdam, Johan Wijnholds, deed mee. Hij fietste de 70 kilometer.

Le Champion zet zich tijdens haar evenementen vaak in voor goede doelen. Zo staat tijdens de Dam tot Damloop Stichting Witte Bedjes centraal en kunnen de deelnemers van de PWN Egmond Wandel Marathon geld schenken aan het Reumafonds. Namens Le Champion was directeur Simone Richardson aanwezig: ,,Wij vinden het belangrijk om goede doelen te ondersteunen om zo ons steentje bij te dragen aan de maatschappij waarin we leven. Onze deelnemers leveren ook graag een gulle bijdrage. Met het goede doel Jeugdsportfonds Amsterdam willen we ook iets terug doen voor de Amsterdamse jeugd."

Noot voor de redactie /