Politie Groningen

Zondag 9 mei 2010

Provincie Groningen, 09-05-2010

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 39-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige partner in een woning in de Groningse wijk Selwerd te hebben mishandeld. Na de mishandeling wilde de verdachte er vandoor, maar kon snel worden aangehouden door de politie. Hierbij verzette de man zich hevig. De Stadjer is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt het incident.

Beschonken automobilist maakt brokken

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige automobilist uit Tolbert aangehouden.

Getuigen hadden gezien dat de bestuurder een paal omver had gereden in de Steentilstraat en vervolgens was doorgereden. Op basis van kentekengegevens werd de auto en bestuurder in de Verlengde Oosterstraat in Groningen aangetroffen. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,6. Ook bleek de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Dieven mishandelen vrouw

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben zaterdagavond een 44-jarige vrouw uit Groningen mishandeld. Aan de Framaheerd in Groningen zag de vrouw dat een jongen met een loungebank op zijn nek liep. Zij vertrouwde het niet en sprak de jongen aan. Plotseling kwam er een andere man aanlopen die haar in het gezicht sloeg. Het slachtoffer kwam ten val en viel met haar hoofd op het trottoir. Ze raakte licht gewond. Beide mannen (ongeveer 25 jaar oud) gingen er hierna hard rennend vandoor. Zij lieten de loungebank achter. De politie onderzoekt het incident. Afgelopen tijd zijn er in het oostelijk deel van de stad Groningen diverse lounge sets uit tuinen ontvreemd. De diefstallen zijn onder anderen gepleegd in Beijum, Lewenborg en de Hunze. Indien iemand iets gezien of opgemerkt heeft, wat mogelijk verband houdt met deze diefstallen, dan kan contact opgenomen worden met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Opnieuw inbraak in sigarettenzaak in Leek

LEEK/ HAREN Opnieuw hebben inbrekers zaterdagnacht ingebroken in een sigarettenzaak aan de Bosweg in Leek. De inbrekers kwamen binnen door een toegangsdeur te forceren. Zij namen krasloten en sigaretten mee. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ook al in deze winkel ingebroken. Later in de nacht zagen surveillerende agenten bij de afrit van de A28, ter hoogte van Haren, een personenauto rijden. Toen de agenten deze auto,met meerdere inzittenden, wilden controleren, gaven zij de bestuurder een stopteken. Deze reed met hoge snelheid weg. Hierop zetten dienders de achtervolging in. Daarbij bereikten zij in de bebouwde kom van Haren snelheden boven de 120 km/u. In verband met de veiligheid minderde de agenten hun snelheid en raakten de auto kwijt. Op de Veldekelaan in Haren werd de auto met geopende portieren aangetroffen. De inzittenden waren gevlogen. In de auto lagen meerdere pakjes sigaretten van verschillende merken. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Alcomobilist tegen vangrail

MIDDELSTUM - De politie heeft zondagmorgen op de autoweg N46 ter hoogte van Middelstum een 24-jarige man uit Uithuizermeeden aangehouden. Agenten zagen een personenauto tegen de vangrail staan. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,8 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - Een 27-jarige man uit Scharmer is zondagmorgen door de politie aangehouden op de Noorderhaven in Groningen. Agenten zagen de man rijden en controleerden hem. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,25. Met een rijverbod van zes uur mocht hij na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN - Zondagmorgen is bij een verkeersongeval een 30-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer reed op de Kijk int Jatbrug. Een 26-jarige automobiliste uit Groningen reed de brug op vanaf het Lopendiep en zag daarbij de fietster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Beschonken bromfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de Stadjer in de Peperstraat zonder helm op een bromfiets reed. Toen de dienders hem aanspraken roken zij dat hij alcohol had gedronken. Een blaastest op straat mislukte. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een ademanalysetest. De man mocht na verhoor en met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken automobilist de weg kwijt

GRONINGEN - Een 39-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Waagstraat in Groningen. Het viel de agenten op dat de automobilist aan het rondrijden was in het voetgangersgebied in de Waagstraat. Bij een controle werd duidelijk dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek 2,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na verhoor kon de man het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve barbezoeker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 32-jarige Stadjer aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een bedreiging in een horecagelegenheid in de Peperstraat. Het bleek dat de Stadjer de bedrijfsleider van de zaak na een onenigheid met een bierfles had bedreigd. . De verdachte werd door personeel in bedwang gehouden. De agressieveling moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Bij een cafetaria aan de Grote Markt kreeg de Stadjer het aan de stok met een 33-jarige man uit Groningen. Beiden gingen met elkaar op de vuist. Dit werd gezien door een medewerker van cameratoezicht. Toegesnelde dienders hielden de 37-jarige Groninger aan. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De verdachte is voor verhoor ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 27-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende agenten hadden de Hoogezandster in de Peperstraat aangesproken over zijn vervelend gedrag in de het uitgaansgebied. Een medewerker van het cameratoezicht in de binnenstad hield de man in de gaten. Op beelden was te zien dat de man daarna in de Poelestraat met meerdere fietsen begon te gooien. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Bij fouillering werd ook nog een mes aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.