Ingezonden persbericht


Wateringen, 9 mei 2010

Pangea speelt in de finale van Waterproof

Zaterdagavond 8 mei vond in Nederland Drie in Wateringen de tweede voorronde van bandcompetitie Waterproof plaats. Poprock-band Pangea scoorde het best en zal het in de finale onder andere opnemen tegen de winnaar van de eerste voorronde: Braintrust. De winnaar van deze finale opent op 14 augustus Waterpop.

Het Haagse Moonpilot opende de avond met goed in het gehoor liggende Britpop. De gespeelde nummers klonken fris, waarbij de composities ook helemaal klopte.

Het was jammer dat de interactie met het publiek niet zo goed van de grond kwam.

Indie-band You re the Crowd. (ja, zo schrijf je dat, met spatie en punt!) nam de tweede set voor haar partij. Rustigere luistermuziek, heerlijk om bij wakker te worden of stevig uit te brakken, maar daardoor niet erg spannend. De muziek zat zeer strak in elkaar en op de techniek was dan ook niets aan te merken.

Tot slot bracht Pangea uit Rotterdam vrolijke poprock ten gehore. Dit was een zeer energiek optreden waar het plezier vanaf spatte. Ondanks dat de bandleden jong overkwamen en niet altijd één geheel leken, heeft de band enorm veel potentie.

Winnaar Pangea is nogmaals te zien in de finale van Waterproof op zaterdag 19 juni in Nederland Drie. Wie het, naast Braintrust, tegen hen op gaan nemen zal op 22 mei en 29 mei bekend worden in de volgende voorrondes.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---



Ingezonden persbericht