Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 09-05-2010

Openlijk geweld

SOEST De politie heeft zaterdagmorgen 8 mei drie verdachten aangehouden die zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat er op de Torenstraat vernielingen zouden worden gepleegd. De gewaarschuwde agenten zagen op de rijbaan een aantal borden liggen die daar niet thuis hoorden en kennelijk door de verdachten elders waren verwijderd. In de omgeving trof de politie drie personen aan die aan het opgegeven signalement voldeden en hielden hen aan.

Tijdens het verhoor bekenden de verdachten, een 21-jarige Utrechter en twee inwoners van Soest van 19 en 20 jaar oud, dat zij na het verlaten van een horecagelegenheid een aantal borden uit tuinen hadden gehaald en op de rijbaan achtergelaten.

Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Kampioenschap voor IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Nadat de voetbalclub IJsselmeervogels kampioen was geworden in de hoofdklasse van de zaterdagamateurs heeft de politie extra toezicht gehouden in het centrumgebied en op de Westdijk.

Met uitzondering van twee vandalen die zaterdagavond uit een mast moesten gehaald op de Hoekstraat bleef het overal in Bunschoten-Spakenburg gezellig druk en zonder incidenten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.