Politie Haaglanden

Extra persbericht 9 mei

Zoetermeer , 09-05-2010

Slachtoffer woningoverval overleden
Rechercheteam verricht nieuwe aanhouding
De 58-jarige bewoner van het Granietgroen die dinsdag 4 mei omstreeks 22.15 uur in zijn woning werd overvallen is vrijdag 7 mei in het ziekenhuis overleden. De man raakte bij de overval zwaargewond. Vrijdagavond 7 mei kon met ondersteuning van het arrestatieteam in Den Haag een Hagenaar worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Het slachtoffer zat op de bank toen twee overvallers aanbelden en door de vrouw van het slachtoffer te woord werden gestaan. De overvallers zagen kans de woning in te gaan en mishandelden het slachtoffer. Ook de vrouw van het slachtoffer werd mishandeld en raakte daarbij gewond. De overvallers verlieten even later de woning, het slachtoffer kreeg kort na de overval een hartstilstand. Ambulance personeel reanimeerde de man, met een hoogwerker van de brandweer werd het slachtoffer uit de woning gehaald.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar deze zaak hield woensdag 5 mei drie personen aan die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een overval op een woning aan het Granietgroen. Al snel bleek dat hun betrokkenheid bij de overval niet kon worden aangetoond. Zij werden in de loop van de week in vrijheid gesteld. Zij zijn in het lopende onderzoek ook geen verdachten meer.

Het team grootschalige opsporing (TGO) zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. Over achtergronden en de rol van de aangehouden verdachte met betrekking tot de overval kunnen in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen worden gedaan.