Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Duo verdacht van inbraak woning

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:09:28

ARNHEM - Een 26-jarige man uit Wolfheze en een 40-jarige Arnhemmer zijn vrijdagavond door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Het duo werd kort na een melding van een getuige in de kraag gevat.

Rond half zeven werd bij de politie gemeld dat twee mannen de deur van een huis aan de Bergstraat zouden hebben ingetrapt. Na ontdekking zou het duo er vandoor zijn gegaan. Agenten troffen kort daarna in de omgeving twee mannen aan die aan het signalement voldeden. De twee zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De bewoonster van het pand deed aangifte.
(050077)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Arnhemse belandt in ziekenhuis na botsing met trolleymast
Publicatiedatum: 9-5-2010 12:08:50

ARNHEM - Een 38-jarige automobiliste uit Arnhem is zaterdagmiddag 8 mei in het ziekenhuis belandt nadat ze op de Groningensingel tegen een trolleymast was gebotst. Het ongeval gebeurde even voor één uur toen de vrouw, komende uit de richting van de Erasmussingel, bij het nemen van een flauwe bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Daarbij raakte ze in een slip en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand tegen de trolleymast. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de Arnhemse raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(050308)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Beschonken Arnhemmer gewond na botsing tegen boom
Publicatiedatum: 9-5-2010 12:07:45

ARNHEM - Een 52-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei gewond geraakt nadat hij in vermoedelijk beschonken toestand op de Hollandweg in zijn woonplaats tegen een boom was gebotst. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De Arnhemmer bleek die nacht rond kwart over een op de Hollandweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom te zijn gestrand. Agenten die de man gewond in zijn auto aantroffen roken alcohol. In het ziekenhuis is bloed afgenomen voor een bloedproef omdat hij vanwege letsel niet in staat was een ademonderzoek te ondergaan. Een getuige vertelde de politie de man kort voor het ongeval met hoge snelheid te hebben zien rijden over de Batavierenweg. Naast het rijden onder invloed wordt de man gevaarlijk rijgedrag verweten. De auto van de Arnhemmer bleek total-loss.
(050179)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Jongen opgepakt met mes

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:06:55

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 mei op de Varkensstraat in Arnhem een 18-jarige jongen uit die stad opgepakt wegens verboden wapenbezit. De Arnhemmer werd na een melding van een vechtpartij rond kwart over twee die nacht op straat aangetroffen. Van een vechtpartij bleek geen sprake meer. Bij controle bleek de Arnhemmer een zogenoemd vlindermes bij zich te hebben. De jongen bleek bovendien onder invloed van alcohol. De Arnhemmer verklaarde later zich als gevolg van overmatig drankgebruik niets meer te kunnen herinneren. Hij is met een proces-verbaal voor verboden wapenbezit naar huis gestuurd. (050457)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Bedreiging met mes: Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:06:12

ARNHEM - Een 49-jarige Arnhemmer is zaterdagavond 8 mei door de politie in zijn woonplaats aangehouden nadat hij enkele voorbijgangers met een mes zou hebben bedreigd. Agenten werden die avond rond kwart voor acht naar de hoek Johan de Wittlaan nabij de Adriaan Kluitstraat gestuurd waar omstanders de man vast zouden hebben. Een van de omstanders vertelde de Arnhemmer te hebben vastgepakt omdat hij hem zonde reden met een mes zou hebben bedreigd. Het mes bleek in een nabij gelegen water te zijn gegooid. Onder de omstanders was ook een 13-jarig meisje dat vertelde door dezelfde man zonder aanleiding te zijn bedreigd met het mes. De Arnhemmer is ingesloten.
(050364)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:05:18

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie zaterdagmiddag 8 mei een 40-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit. Agenten troffen de man rond half vijf op straat aan bij een woning nadat kort daarvoor gemeld was dat de Arnhemmer op dat adres stampij zou maken. Daarbij zou de man gedreigd hebben de bewoner neer te steken in verband met een zakelijk conflict. Bij controle troffen agenten in de jaszak van de Arnhemmer een mes aan. Op aanwijzen van een getuige werd ook nog een mes aangetroffen in een afvalbak. De Arnhemmer moest mee naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.
(050340)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Mannen met gestolen fietsen aangehouden

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:04:24

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft het weekend van 8 en 9 mei twee mannen aangehouden die een gestolen fiets bij zich bleken te hebben. In de vroege ochtenduren van zondag 9 mei werd een 54-jarige man uit die stad aangehouden. Surveillerende agenten werden rond vier uur op de Jansplaats aangesproken door een voorbijganger, die hen wees op de Arnhemmer. Hij zou de passant een fiets te koop hebben aangeboden voor een gering bedrag. Bij controle bleek de Arnhemmer een fiets bij zich te hebben die in Amsterdam bleek te zijn gestolen. De fiets is in beslag genomen. De Arnhemmer zit nog vast.
Een 27-jarige Arnhemmer was in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei hetzelfde lot beschoren. Agenten zagen hem rond kwart over drie over de Korenmarkt fietsen. Bij controle bleek de fiets waar hij op reed eerder te zijn gestolen in Zevenaar. De Arnhemmer vertelde de fiets te hebben `geleend' van een vage kennis.
(050188 / 050482)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 9-5-2010 12:03:40

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie in het weekend van 7 tot 9 mei vier verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstal. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd vrijdagmiddag 7 mei een 25-jarige man uit Polen opgepakt nadat hij met twee flesjes parfum aan de haal was gegaan. De man was door beveiligers betrapt en aan de politie overgedragen.
Een 50-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Zwolle werden zaterdag 8 mei door beveiligers van datzelfde warenhuis aan de politie overgedragen nadat ze betrapt waren op diefstal. Het stel bekende later samen ook enkele parfums te hebben gestolen.
Bij een kledingzaak aan de Dr. C. Lelyweg werd eveneens op zaterdag een 43-jarige Arnhemse aangehouden. Zij zou een jack ter waarde van ongeveer 75 euro hebben gestolen.
(050039 / 050326 / 050329)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---