Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert vier rijbewijzen in

Brabant Zuid-Oost, 09-05-2010 o De politie heeft tussen zaterdagavond 23.45 uur en zondagochtend 4.25 uur van vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd, omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 0.2 promille, voor de niet-beginnende bestuurders is die limiet 0.5. Alles wat daarboven wordt gemeten, levert een boete, een proces-verbaal of zelfs invordering van het rijbewijs op. Tegen alle bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt. Dit wordt vervolgens doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven:

Op de Paradijslaan vond rond 2.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 25-jarige automobilist was aan het inparkeren, toen andere auto tegen hem aan reed. De bestuurder reed vervolgens door. Het slachtoffer is achter de doorrijder aan gereden, maar verloor hem uit het oog. Op de Jan Smitzlaan troffen beide partijen elkaar weer en zijn toen gestopt. In de auto die in eerste instantie was doorgereden zaten twee mannen. De politie werd vervolgens gewaarschuwd. Omdat het onduidelijkheid is wie de auto heeft bestuurd zijn beide mannen (25 en 49 jaar, uit Eindhoven) meegenomen naar het politiebureau. Beide hadden teveel gedronken. De 25-jarige man had een alcoholpromillage van ruim
1.3 en de 49-jarige man 1.45. Van de laatste is het rijbewijs ingenomen.

Helmond:

Rond 1.18 uur vond op de Deurneseweg, bij een verkeerslicht, een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 39-jarige bestuurder uit Helmond raakte de auto voor hem, omdat hij niet op tijd kon stoppen. Na onderzoek bleek dat de automobilist te veel had gedronken. Er werd bij een alcoholpromillage van ruim 1.8 gemeten.

Waalre:

Tijdens een alcoholcontrole op de Eindhovenseweg werd rond 23.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Eindhoven. Hij had een alcoholpromillage van 1.8

Westerhoven:

Surveillerende agenten zagen rond 4.25 uur een 37-jarige automobilist uit Retie (B) langzaam rijden over de Loveren. Na controle bleek hij een promillage van ruim 1.6 te hebben.