Politie Drenthe

Zondag 9 mei 2010

Provincie Drenthe, 09-05-2010

Tweede verdachte aangehouden voor steekpartij in centrum Assen

ASSEN De politie heeft twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij op vrijdagmiddag in het centrum van Assen, waarbij drie mannen gewond zijn geraakt. De verdachte mannen zitten vast. Onderzoek moet moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest van de steekpartij. Het politieonderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Op vrijdagmiddag vond een steekpartij plaats op de Ceresstraat. Voorafgaand aan deze steekpartij hadden jongeren op het Plein ruzie met elkaar gekregen. Naar aanleiding van deze ruzie en de steekpartij is de politie direct gestart met een onderzoek. Dit onderzoek resulteerde vrijdagnacht in een aanhouding van een 21-jarige man uit Assen. De politie heeft zaterdagmiddag een tweede verdachte aangehouden, eveneens een 21-jarige man uit Assen. Daarnaast heeft de politie op zaterdagmiddag twee aanhoudingen verricht bij Het Kanaal. Twee mannen werden aangehouden omdat ze verhaal hadden gehaald bij een betrokkene van het incident van afgelopen vrijdag. De twee mannen werden aangehouden op verdenking van geweldpleging in een woning in Assen.

Vanwege de verstoring van de openbare orde en veiligheid in het centrum van Assen wees de burgemeester van Assen het centrum aan als veiligheidsrisicogebied. Deze maatregel maakt het voor de politie mogelijk om preventief te fouilleren op het dragen van wapens. Tot en met zondagochtend hebben zich geen verdere incidenten voorgedaan in het centrum van Assen en bleef het rustig in de binnenstad. De burgemeester van Assen heeft daarom zondagochtend in goed overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten om het besluit om het centrum van Assen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied niet te verlengen. De politie heeft de afgelopen dagen extra toezicht gehouden in het centrum van Assen en heeft geen gebruik hoeven maken van de maatregel.

Dodelijk eenzijdig verkeersongeval

EELDE Zaterdagavond is een 83-jarige man uit Groningen om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed in een auto over de Watermolendijk, raakte van de weg en botste tegen een boom. De man is vermoedelijk onwel geworden en vervolgens tegen een boom gebotst.

Clubgebouw uitgebrand

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Oldengaarde een houten clubgebouw van een wandelvereniging geheel uitgebrand. De melding kwam rond 04.00 uur binnen bij de meldkamer en ter plekke bleek een houten pand in brand te staan. Het pand bestaat uit twee gedeelten. Een gedeelte voor de wandelvereniging en een gedeelte voor een buurtvereniging. Het gedeelte van de wandelvereniging brandde geheel uit. Er zou geen asbest in het pand verwerkt zijn. Niemand raakte gewond. Op dit moment gaat de politie niet uit van brandstichting, maar technisch onderzoek moet dat uitsluiten.

Politie houdt controle tijdens feest

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft vrijdagavond een controle uitgevoerd tijdens een feest in Nieuw Amsterdam. Vanwege klachten heeft de politie in samenwerking met een beveiligingsbedrijf gesurveilleerd langs en rondom de Vaart ZZ. Tijdens voorgaande feesten was waargenomen dat er veel drank op de weg werd genuttigd. Tijdens het feest van afgelopen vrijdag werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven tussen 19.45 uur en 21.30 uur. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven (60 euro per stuk) met betrekking tot alcohol. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het maken van een burnout en kreeg daar een bekeuring voor van 90 euro. Een automobilist vond het nodig om onnodig veel geluid te maken door enorm veel gas te geven en deze kreeg een bekeuring van 60 euro. De politie schreef twee bekeuringen uit voor wildplassen. Tijdens voorgaande feesten was ook veel glaswerk terug te vinden op straat. Tijdens deze controle troffen agenten geen glaswerk aan op straat.

Politie houdt alcomobilist aan

RODEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige automobilist uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Leeksterweg. Agenten hadden de man ter controle aan de kant van de weg gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 325 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Coevorden aangehouden op de Churchillaan voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 470 ug/l. De man is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in

ERM De politie heeft zaterdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de N34 bij Erm het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 151 kilometer per uur over de N34. De man werd aan de kant van de weg gezet in Erm en moest zijn rijbewijs inleveren en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor huisvredebreuk

EESERGROEN De politie heeft zaterdagmiddag een 50-jarige man uit Eesergroen aangehouden bij een woning aan de Dorpsstraat. De politie had een melding gekregen dat de man in een auto was komen aanrijden en vervolgens op een tuinstoel achter de woning was gaan zitten. De man had daar niets te zoeken en mocht daar niet komen. De gearriveerd agenten hielden de man aan voor huisvredebreuk en het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 1065 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en de man werd ingesloten.

Aanrijding tussen auto met aanhanger en fietser

BEILEN Zaterdagmiddag heeft op een kruising van de Torenlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto met aanhanger en een fietser. Een 12-jarige jongen reed pardoes de kruising op en belandde tussen een personenauto en een daarachter gekoppelde aanhanger. De schrik was groot bij alle betrokkenen, echter geen schade en geen letsel. De jongen werd nog wel door ambulancepersoneel bekeken.

Politie houdt vrouw aan na vernieling

ERICA De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige vrouw uit Erica aangehouden voor vernieling. De vrouw wordt ervan verdacht een ruit te hebben vernield van een woning aan de Kalffstraat. Aanleiding van de vernieling ligt in de relationele sfeer. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Bears ingevorderd op de N374. Agenten controleerden de automobilist door gebruik te maken van een lasergun. De man werd gelaserd met een snelheid van 144 kilometer per uur. Na correctie bleef 139 kilometer per uur over. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na belediging

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Emmen aangehouden voor belediging op de Hoofdstraat. De man vond het nodig om agenten uit te schelden en te beledigen. Hij kreeg een waarschuwing. Bij het weglopen van de agenten kwam de man achter hen aan. Hem werd verzocht om zijn weg te vervolgen en dit weigerde hij. Vervolgens schold hij de agenten opnieuw uit. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Politie houdt wildplassers aan

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden op de Grote Kerkstraat. De man werd aangesproken door agenten op de Grote Kerkstraat omdat hij stond te urineren op een grasveld. Agenten wilden een bekeuring uitschrijven en vroegen om zijn identiteitskaart. Deze kon hij niet tonen en hij begon te provoceren. De man kreeg vervolgens ook een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitskaart. De man bleef vervolgens vervelend doen en werd aangehouden voor het niet voldoen aan de verplichting om een identiteitsbewijs ter inzage aan te bieden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en mocht na voorgeleiding het bureau verlaten.

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige man uit Valthe aangehouden op de Hoofdstraat. De man stond te plassen op de Hoofdstraat en kreeg daarvoor een bekeuring. Toen de agenten in hun auto wilden stappen, begon de man hen uit te schelden. De man werd daarop aangesproken en beledigde vervolgens de agenten. De man ging er vervolgens vandoor. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. na voorgeleiding mocht de man het bureau verlaten.

Verkeersongeval met letsel

ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag is op de Stationsweg een 35-jarige man uit Zuidlaren aangereden door een 19-jarige automobiliste uit Groningen. De onder invloed van alcohol verkerende man liep zomaar het zebrapad op zonder uit te kijken. De vrouw kon haar auto niet meer tijdig tot stilstand brengen en een aanrijding was het gevolg. Ter plekke zat de man rustig op een bankje een sigaretje te roken. De automobiliste raakte niet gewond, maar had de schrik er goed in. De man werd alsnog met onbekend letsel per ambulance naar het UMC te Groningen gebracht. De automobiliste had niet gedronken.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.