Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-05-2010

Politie houdt drie personen aan tijdens uitgaansnacht

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag drie personen aan in het uitgaanscentrum, alle drie voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Een 19-jarige man uit Tilburg werd om 03.00 uur aangehouden. Hij had onenigheid op de Heuvel en wilde niet vertrekken, toen de politie hem dat opdroeg. De man was ook niet in bezit van een geldig
identiteitsbewijs.
Op de Paleisring werden rond 03.25 uur een 33-jarige Bredanaar en een 34-jarige man uit Tilburg aan voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Even daarvoor was de politie geroepen bij een vechtpartij tussen twee groepen op de Paleisring. Bij aankomst van de politie kon niemand duidelijkheid geven over wat er was gebeurd. De agenten vorderden de aanwezigen zich elders te begeven om de rust weder te laten keren. Even later kwamen beiden verdachten toch terug en werden zij aangehouden. Beide waren niet in bezit van een identiteitsbewijs.

Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven:

2 x glas op straat

3 x parkeren taxistandplaats

1 x voor roekeloos rijden op een scooter

Inbraakverdachte aangehouden

MOERGESTEL: De politie kreeg zondag om 05.35 uur melding van een inbraak aan de Molenstraat. Het bleek om een inbraak in een
sportkantine te gaan. Een agent zag bij arriveren iemand wegrennen. Met behulp van een diensthond werd de man aangetroffen onder een caravan. De hond beet de verdachte bij aantreffen in zijn arm. Hij hield hieraan lichte verwondingen over. De 29-jarige man uit Tilburg werd aangehouden en bleek in bezit van een stroomstootwapen. Het wapen en de scooter van de man zijn in beslag genomen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Uit de kantine werd een geldbedrag weggenomen. In het gebouw werden meerdere vernielingen aangericht.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling

TILBURG: De bewoonster van een woning in Tilburg-oost alarmeerde zaterdag tegen 22.00 uur de politie. De vriend van de vrouw zou in haar woning brand hebben gesticht, vernielingen hebben aangericht en haar met een riek en een mes hebben bedreigd. Dit alles zou gevolg zijn van een woordenwisseling. De politie hield de 37-jarige Tilburger aan. In de woning werd een brandplek op de grond aangetroffen en werden een riek en een mes in beslag genomen. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze verklaarde dat de man haar met de dood had bedreigd en haar hardhandig vast had gepakt.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen voor brandstichting en vernieling

TILBURG: Een getuige meldde zaterdag rond 20.45 uur een brandstichting bij de bibliotheek aan het Wagnerplein. De daders zaten op het dak en de getuige zag rookontwikkeling. De brand was snel uit. In het park werden twee 17-jarige jongens uit Tilburg aangehouden. De twee voldeden aan het signalement. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Namens de gedupeerde is aangifte opgenomen. Op het dak van de
bibliotheek werden verbrande goederen gevonden. Hierdoor was schade ontstaan. Ook was er een ruit ingegooid.

Twee jongens beroofd

TILBURG: De politie kreeg zondag om 03.40 uur melding van een beroving in de Alleenhouderstraat. Een 17-jarige man en een 18-jarige man uit Tilburg fietsten naar huis, toen ze werd aangevallen drie mannen. De gedupeerden werden van hun fiets getrokken en mishandeld. De daders eisten hun waardevolle bezitten en gingen er met onder andere hun fietsen en geld vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van de slachtoffers. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-05-2010 14:56 | © Regio Midden en West Brabant |