Families vieren Internationale Dag van het Gezin

09/05/2010 17:28

SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 10 mei 2010 - In het kader van de Internationale Dag van het Gezin op 15 mei aanstaande, vraagt SOS Kinderdorpen aandacht voor families in Nederland en voor kinderen in ontwikkelingslanden die het zonder familie moeten stellen. De 15de mei werd in 1993 al door de Verenigde Naties uitgeroepen tot officiële dag, maar wordt in Nederland niet gevierd. De internationale kinderhulporganisatie brengt daar verandering in door de dag jaarlijks te vieren. Deze week worden families opgeroepen 15 mei samen iets te ondernemen.

Deze week roept SOS Kinderdorpen ouders en kinderen in heel Nederland op om er op zaterdag 15 mei een spetterende familiedag van te maken. Online worden hiervoor verschillende tips en ideeën gegeven. Vrijwilligers van de internationale kinderhulporganisatie hebben zich ingezet om de boodschap te verspreiden in het hele land. Ook zakelijk partner van SOS Kinderdorpen skon kinderdagverblijven viert de Internationale Dag van het Gezin in aanloop naar 15 mei samen met honderden kinderen op haar vestigingen.

SOS ambassadeur Anky van Grunsven staat ook achter de actie: "Leuk toch? Zelf gaan wij zaterdag met onze kinderen een mooi uitstapje buiten maken."

De Internationale Dag van het Gezin werd al in 1993 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot officiële dag, met als insteek dat er dan wordt stilgestaan bij het belang van het gezin. Hoewel er in veel landen uitgebreid aandacht wordt besteed aan de Dag van het Gezin, wordt het in Nederland nauwelijks gevierd. SOS Kinderdorpen brengt hier verandering in. "Wij onderstrepen het belang van een gezin, vooral voor kinderen die er alleen voor staan. We vinden dat ieder kind zou moeten kunnen opgroeien in een gezin waar het ondersteund wordt om zich volledig te kunnen ontwikkelen," aldus Marjolein Lankhout, communicatiemanager bij SOS Kinderdorpen. "De Internationale Dag van het Gezin is een speciale dag waarop we tijd maken om dankbaar te zijn voor onze eigen families en om stil te staan bij alle kinderen over de wereld die geen gezin hebben waar ze zich thuis voelen en waar ze worden gewaardeerd."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.