Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

9 mei, 2010

Chaotische Le Mans Series-race op Spa-Francorchamps Carlo van Dam tevreden met voltooien 1000 KM

SPA - Carlo van Dam is zojuist samen met zijn teamgenoten Julien Schroyen en Adam Lacko op een zesde plaats gefinisht in het GT1-klassement van de 1000 KM van Spa, de tweede race om de Le Mans Series 2010. Het trio voltooide vandaag met hun Saleen S7-R van het Atlas FX-Team Full Speed een chaotische race die werd gekenmerkt door crashes en zelfs een tijdelijke onderbreking door een vermeende stroomuitval op het Belgische circuit.

"Ik ben tevreden met de race", aldus Carlo. "Het is duidelijk dat onze auto nog niet snel genoeg is, maar we hebben een probleemloze dag gehad en dus ben ik blij voor het team dat de afgelopen maanden hard gewerkt heeft in de aanloop naar wat voor hun de eerste race van het jaar was. In de kwalificatie bleef ik de Saleen van het ervaren Franse Larbre-team 0,8 seconde voor, dus ik denk dat we uit onze auto haalden wat er momenteel inzit. Gezien de huidige GT1-regels kun je met een Saleen nogal lastig een vuist maken tegen auto's als de Ford GT of de Aston DBR9 of zelfs menig GT2, maar bij de start was de baan nat en kon ik nog wel het verschil maken en veel auto's voorbijgaan. Toen het droog werd, vielen we echter uiteraard vanzelf weer terug naar de plek waar de auto qua snelheid onder normale omstandigheden momenteel thuishoort. Uiteindelijk werden we in het GT1-klassement zesde en finishten we in dezelfde ronde als de als vierde geklasseerde Corvette.

"Ik ben vooral blij dat onze auto goed functioneerde en dat we tijdens de race technisch gezien geen enkel probleem hebben gehad. De auto ligt nog niet goed, we hebben veel te veel onderstuur, maar binnenkort gaan we testen om verder aan de afstelling te werken. Als we die goed krijgen, kunnen we aanvallender rijden en echt nog wel wat progressie boeken. Voorlopig mag het team tevreden zijn dat het in ieder geval een betrouwbare auto heeft neergezet."

Carlo reist aanstaande dinsdag naar de Nürburgring waar hij komend weekeinde voor het fabrieksteam van Subaru zal uitkomen in de 24 uurrace op de fameuze Nordschleife. Op zondag 17 juli aanstaande wordt de derde race om de Le Mans Series 2010 verreden in Portugal.

END