Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 14 mei
NYNKE LAVERMAN
21.00 uur / E 14

Zaterdag 15 mei
HEATHEN
+ CD-presentatie Disintegrate + Thrashcore Fanatics 21.00 uur / E 9

Zondag 16 mei
HAYSEED DIXIE
15.00 uur / E 7,-

---

NYNKE LAVERMAN, HAYSEED DIXIE en HEATHEN in Poppodium Het Bolwerk te Sneek!

Een gevarieerd weekend in Poppodium Het Bolwerk te Sneek met Nynke Laverman, thrashmetal van Heathen en bluegrass-covers van Hayseed Dixie! Op vrijdag 14 mei komt Friesland's meest bekende zangeres Nynke Laverman naar Het Bolwerk te Sneek! Op zaterdag 15 mei komt Heathen het podium onveilig maken, na een radiostilte van bijna 10 jaar! Support is van Thrashcore Fanatics en Disintegrate zal zijn nieuwe plaat komen presenteren! Op zondagmiddag 16 mei is het vanaf 15.00 uur feest in de tent met de 'rockgrass' van Hayseed Dixie! Op hun country en bluegrass covers van metal- en hardrockklassiekers gaat iedereen uit zijn dak!

Op vrijdag 14 mei komt Nynke Laverman naar Poppodium Het Bolwerk te Sneek, een van een beperkt aantal clubshows! Grenzen oprekken, onbekende gebieden betreden: de kick die dat geeft, is wat Nynke Laverman fascineert. Friesland's meest bekende zangeres Nynke Laverman stond aan de wieg van de Friese fado, gaf een geheel eigen draai aan de Mexicaanse volksmuziek en trok vervolgens naar de uitgestrekte vlaktes van Mongolië. Daar leefde ze bij een nomadenfamilie, een avontuur dat een vruchtbare voedingsbodem bleek voor Lavermans nieuwe album 'Nomade'.

De onderscheidende mix van muzikale stijlen voert Friesland's meest bekende zangeres na een succesvolle theatertournee nu ook langs een aantal clubs. Haar eclectische en energieke benadering in combinatie met haar ijzersterke band maken de fusie van wereldmuziek, Friese fanfare, pop en elektronische muziek tot een welhaast internationale sensatie. Elk van Nynke's albums is een unieke combinatie van ideeën en geluiden, vaak voortkomend uit samenwerking met gevierde artiesten, muzikanten en dichters. Haar laatste album "Nomade" echter toont ook Nynke's talent als tekstschrijver en componist. De zaal gaat om 21.00 uur open.

Voor de liefhebber van harde muziek is het dit weekend een lekker programma in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Op zaterdag 15 mei is het tijd voor thrashmetal, want Heathen is terug! De band, opgericht in 1984, duikt negen jaar (!!) na het verschijnen van het laatste album weer op met 'The Evolution Of Chaos'. Een passende albumtitel, want in negen jaar is er nogal wat veranderd in thrashland. Dat de heren daar geen boodschap aan hebben bewijzen ze op de plaat. Rauwe gitaarriffs gecombineerd met de vieze stem van David White en solo's om je vingers bij af te likken. Het is vies, vuig, rauw en beukend, zoals we thrashmetal graag horen! Nog een dikke aanrader deze avond: het Friese Disintegrate zal hun nieuwe plaat presenteren! En daar trekken ze behoorlijk wat registers voor open! De zaal gaat om 21.00 uur open

Op zondagmiddag 16 mei is vanaf 15.00 uur het podium voor Hayseed Dixie. Hayseed Dixie is een country en bluegrass coverband. Maar dan anders. Zeg de naam een paar keer zo snel mogelijk en je weet welke stijl ze coveren: metal en rockklassiekers met een banjo, gitaar en zang met een twang. Met een paar eigen nummers en andere covers, maar vooral nummers van AC/DC, Kiss, Queen, Pink Floyd, Motorhead en The Darkness door hen zelf ook wel "rockgrass" genoemd.

De band bracht al zeven albums uit met al even grappige als toepasselijke titels als 'Kiss My Grass: A Hillbilly Tribute to Kiss', 'Let There Be Rockgrass' en 'Weapons of Grass Destruction'. Feestje in de tent? You Bet!




Ingezonden persbericht