Gemeente Enkhuizen

Olympische Spelen voor de jeugd van vroeger

Enkhuizen Actief organiseert in samenwerking met Sportief Wandelen Enkhuizen op 15 mei 2010 het evenement de Olympische Spelen voor de jeugd van vroeger. Deze dag wordt georganiseerd voor de inwoners van Enkhuizen in de leeftijdscategorie 55+. Naast het creren van een sportieve en gezellige dag, wil de organisatie de inwoners stimuleren om sportief bezig te zijn en te blijven.

Tien activiteiten met Olympisch karakter
Het evenement vindt plaats op het terrein van voetbalvereniging Dindua en gaat om 12.00 uur van start. Wethouder Hendrik Boland zal deze sportieve dag officieel openen. In totaal zijn tien activiteiten uitgezet met allemaal een Olympisch karakter, waaronder het waterspel, hordelopen (kleine hordes) en 1 kilometer lopen. De deelnemers gaan in groepen de verschillende onderdelen langs. Bij elk onderdeel is begeleiding aanwezig, zij houden rekening met de lichamelijke fitheid van de deelnemers. De sportieve activiteiten duren tot ongeveer 15.30 uur, waarna om 16.00 uur de prijsuitreiking en afsluitceremonie volgt. Deelname aan deze sportieve activiteiten is gratis.

Barbecue
Aansluitend op deze sportieve middag bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de barbecue.
U kunt voor slechts 7,50 deelnemen aan de barbecue. Deelname aan de barbecue is optioneel. Als u deelneemt aan de barbecue is de dag rond 18.00 uur ten einde.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich aanmelden tot 1 mei 2010. Voor aanmelden en verdere informatie kunt u contact opnemen met Ernst van Wijk, tel: 06-20 66 98 53 of neem een kijkje op de website www.enkhuizenactief.nl.