Gemeente Waterland

29 april 2010

Open Dag Hulpdiensten

Wat doen politie en brandweer eigenlijk? Informatie voor jong en oud!

Zaterdag 15 mei organiseren de brandweer en politie in de gemeente Waterland een spectaculaire en informatieve open dag. Tijdens deze dag kunt u kennismaken met deze hulpdiensten. Zo zijn er informatieve demonstraties over huis- en keukenbranden gehouden.

De politie en de vrijwilligers van de brandweer organiseren deze dag gezamenlijk. Zij stellen alle inwoners van de gemeente Waterland in de gelegenheid om langs te komen bij de kazerne van Monnickendam.

Demonstraties

De gehele dag zijn er demonstraties, zoals: het blussen van brandjes, vlam in de pan, AED en het werk van politiehonden. Ook aan de jonge inwoners is gedacht. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht, blusspelletjes of een ritje in de brandweerauto maken. De hulpdiensten sluiten de dag af met een spectaculaire show waarin politie en brandweer hun werkzaamheden laten zien.

Locatie en tijd

De open dag is zaterdag 15 mei van 10.00 tot 15.30 uur. Het is in de Brandweerkazerne van Monnickendam, De Werf 5 te Monnickendam. Voor meer informatie en het gehele programma kunt u kijken op www.brandweer-waterland.nl/opendag of bellen met de brandweer: (0299) 651 615.

---