Nederland slaat massaal aan het Opkikkeren

06/05/2010 16:06

Stichting De Opkikker

Nederland slaat massaal aan het Opkikkeren tijdens de Landelijke Opkikkerdag op 15 mei

In het kader van het 15 jarig bestaan van Stichting Opkikker zal op 15 mei aanstaande de eerste Landelijke Opkikkerdag plaats gaan vinden. Een prachtig initiatief waarbij Stichting Opkikker iedereen in Nederland oproept om zelf een Opkikkermoment te bedenken, te organiseren en uit te voeren voor iemand in zijn of haar omgeving die na een moeilijke periode simpelweg toe is aan een dag ontspanning.

Stichting Opkikker viert dit jaar haar 15 jarig jubileum! Al sinds de oprichting in 1995 probeert de stichting op geheel eigen en unieke wijze invulling te geven aan het begrip "Opkikkeren". Stichting Opkikker verzorgt namelijk al 15 jaar lang Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. En met groot succes! Want wat het ooit begon als een prachtig initiatief op een zolderkamertje is inmiddels uitgegroeid tot een CBF gecertificeerde stichting welke met dank aan de medewerking van honderden vrijwilligers en een uniek samenwerkingsverband met drieënveertig ziekenhuizen, in 2010 naar verwachting meer dan 1200 gezinnen met een langdurig ziek kind een onvergetelijke Opkikkerdag aan zal gaan bieden (meer informatie over het werk van de stichting is te vinden op www.opkikker.nl).

Op zaterdag 15 mei is het dan eindelijk zover, op deze dag zal namelijk de eerste Landelijke Opkikkerdag plaats gaan vinden. Een van de hoogtepunten binnen het jubileum jaar van Stichting Opkikker! In aanloop naar de Landelijke Opkikkerdag roept Stichting Opkikker heel Nederland op om zelf een Opkikkermoment te bedenken, te organiseren en uit te voeren voor iemand in zijn of haar omgeving die moeilijke periode achter de rug heeft en gewoon heel hard toe is aan een dag ontspanning. De stichting vraagt hierbij niet alleen aandacht voor haar doelgroep (gezinnen met een langdurig ziek kind) maar voor een ieder die het verdient om wel eens een keertje in het zonnetje te worden gezet. Op deze manier hoopt Stichting Opkikker het Nederlandse publiek bewust te maken van het unieke werk en de vele inspanningen die de stichting dagelijks verricht maar des te meer van het feit dat het gewoon heel hard nodig is om stil te staan bij hen met wie het allemaal even niet zo lekker gaat.

Uiteraard zal Stichting Opkikker zelf ook aan het Opkikkeren slaan. Op 15 mei zal de stichting wederom een Super Opkikkerdag organiseren waarbij meer dan 50 gezinnen met een langdurig ziek kind te gast zullen zijn op Center Parcs de Eemhof. Op het programma staan een dertigtal unieke activiteiten waaronder helikoptervliegen, op boevenjacht met de politie, rondrijden in de meest exclusieve sportauto's of simpelweg gewoon een dag lang prinses zijn. Hiernaast heeft Stichting Opkikker speciaal voor de Landelijke Opkikkerdag de single "Lente Kriebels" uitgebracht en bieden zij een unieke Opkikker knuffel aan.

Op 15 mei kikkert heel Nederland op! Deelnemers aan de Landelijke Opkikkerdag kunnen het Opkikkermoment dat zij gaan organiseren inschrijven op www.opkikkerdag.nl Hier is tevens de single "Lente Kriebels" te downloaden en de Opkikker knuffel te bestellen. Uiteraard zal de opbrengst van beide ten goede komen aan de stichting. Inmiddels hebben al honderden mensen hun deelname aan dit prachtige initiatief bevestigd. Wilt u ook meedoen op 15 mei? Ga dan snel naar de website en schrijf u waardevolle Opkikkermoment in! Hiermee maakt u tevens kans om een unieke prijs voor iemand in uw omgeving te winnen!

Kikkert u mee?

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.opkikkerdag.nl