Rochdale


7 mei 2010
Route langs kinderkunst in de Banne

Op zaterdag 15 mei is er een wandeling langs portiekwoningen en flats in de Banne. Niet zo maar een wandeling, maar eentje langs kunst gemaakt door kinderen uit de Banne. Woningcorporaties Rochdale, Eigen Haard, Stadgenoot, Ymere en het stadsdeel organiseren dit evenement samen met KansWeb en diverse andere partijen in de Banne.

De kinderkunstroute wordt op 15 mei om 12 uur officieel geopend in buurtcentrum de Rietwijker. Vanaf dat moment kunt u ook de overzichtstentoonstelling in de Rietwijker bekijken. Tijdens de opening zijn er zijn hapjes en wordt kinderchampagne geschonken.

100 kunstwerken
Er zijn ruim 100 kunstwerken te bewonderen over een afstand van bijna vijf kilometer. De afgelopen weken hebben zon 150 kinderen uit de Banne, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, de kunstwerken gemaakt. Zij deden dat samen met kunstenaars in workshops varierend van mozaïeken tot het maken van tegels van klei.

Als u meeloopt kunt u halverwege de route even pauzeren in de huismeesterruimte van Rochdale op de Klipperstraat. Daar krijgt u een snack en een drankje aangeboden. Als deelnemer ontvangt u uiteraard een kaartje met de routebeschrijving.

Opening: zaterdag 15 mei
Waar: Buurtcentrum de Rietwijker, Parlevinkerpad 1 Aanvang: 12:00 uur

o-o-o