Gemeente Geertruidenberg


Avondopenstelling politie bureau Geertruidenberg-Drimmelen vervalt

De avondopenstelling van het politiebureau aan de Amerweg 15 in Geertruidenberg komt per 15 mei 2010 te vervallen.

Politie Nederland moet voldoen aan landelijke bezuinigingen, maar wil deze bezuinigingen niet ten koste laten gaan van agenten op straat.

Het gevolg daarvan is dat er nu banen worden geschrapt in de ondersteunende functies, waaronder ook het baliepersoneel valt. Hierdoor kan de politie van het district Oosterhout de (vrijdag)avondopenstelling niet meer garanderen. De laatste jaren was bovendien al een trend zichtbaar dat steeds minder mensen een bezoek brengen aan een politiebureau en nam het aantal internet- en telefonische aangiften aanzienlijk toe.

Met ingang van 15 mei 2010 is het politiebureau aan de Amerweg 15 in Geertruidenberg alleen nog tijdens kantooruren geopend voor het publiek. Kijk voor de openingstijden van alle bureaus op de website van de politie: www.politiemwb.nl

Inwoners van de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen kunnen na 15 mei 2010 's avonds en in het weekend nog wel terecht op het 24-uurs bureau van de politie, Europark 30 in Oosterhout. Wilt u daar aangifte doen, neem dan eerst telefonisch contact op met de politie, via 0900-8844. Zo weet u direct of er op de dag van uw keuze nog plek voor u is, voorkomt u dat u onnodig lang moet wachten en kan uw aangifte, als het om een complexe zaak gaat, worden opgenomen door een daarin gespecialiseerde politiemedewerker.

Aangifte doen via internet en telefoon

Aangifte doen kan in principe 24 uur per dag. Van sommige eenvoudige feiten, zoals vernieling, schade na een aanrijding of diefstal van een (brom)fiets, kunt u via internet (www.politie.nl) of telefonisch (0900-8844) aangifte doen. De politiemedewerkers van het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden om telefonisch of via internet aangifte te doen. Ook kunnen zij een terugbelafspraak maken voor het doen van telefonische aangifte op een moment dat u het beste schikt.