Politie Noord- en Oost Gelderland


Achterhoekse wijkagenten wisselen van wijk


Verschillende wijken in het politiedistrict Achterhoek krijgen met ingang van 15 mei een nieuwe wijkagent. De afgelopen periode waren de nieuwe wijkagenten al te zien, maar binnenkort nemen zij echt de werkzaamheden over van hun voorgangers.
Fons Bouwmeister wordt de nieuwe wijkagent van Doetinchem Centrum. Hij neemt de werkzaamheden over van Jaap Henk Holland, die een functie buiten de politie heeft aanvaard. Bouwmeister was wijkagent in 's-Heerenberg West, Stokkum en Zeddam.
De werkzaamheden van Fons Bouwmeister in 's-Heerenberg, Stokkum en Zeddam worden overgenomen door Rinus Kuiling. Hij was wijkagent in Ulft.
Arjan Boelhouwer is de opvolger van Rinus Kuiling in Ulft. Hij was wijkagent in de Doetinchemse wijken Dichteren, Wijnbergen en de Hoop.
Ook Wehl krijgt een nieuwe wijkagent. Frans Geerdink neemt de werkzaamheden over van Ernst Boere die een andere functie binnen het politiedistrict Achterhoek heeft aanvaard. Geerdink was wijkagent in de Doetinchemse wijken Oosseld en Schoneveld.
Harm Baarslag wordt met ingang van 15 mei de nieuwe wijkagent in Steenderen. Hij neemt de taken over van Jaques Tabor. Baarslag was wijkagent in Beltrum (gemeente Berkelland).
Binnen de regio Noord- en Oost-Gelderland worden wijkagenten aangesteld voor een periode van zes jaren. Na deze periode is de afspraak dat zij gaan rouleren. De eerste groep wijkagenten verandert op 15 mei van wijk. In de loop van het jaar zullen meer wijkagenten veranderen van wijk.
Het district Achterhoek bestaat uit de gemeenten Bronckhorst, Montferland, Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. Dit district is onderdeel van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland ( het gebied van Harderwijk tot Winterswijk).