Politie Drenthe

Zaterdag 15 mei 2010

Provincie Drenthe, 15-05-2010

Bekeuring voor illegaal afval verbranden

ZUIDLAREN De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige man uit Zuidlaren bekeurd. De man was illegaal afval aan het verbranden bij een woning aan de Schapendrift. Agenten hebben hem gesommeerd het vuur uit te maken. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding inbraak sportcomplex

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagavond twee inbrekers op heterdaad betrapt. Kort daarvoor kreeg de politie de melding, dat er zou zijn ingebroken bij het sportcomplex aan de Planeet. Ter plaatse bleken er twee jongemannen aanwezig te zijn in het complex. De 17-jarige en 18-jarige jongemannen uit Klazienaveen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding bedreiging

RODEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige man uit Munnekezijl aangehouden. De man was in het bezit van een lokaalverbod maar probeerde toch een uitgaansgelegenheid aan de Brink binnen te gaan. Toen portiers hem wezen op zijn lokaalverbod werd de man boos en bedreigde één van de portiers met de dood. Hierop werd de politie gealarmeerd. Ter plaatse wilde de man uit Munnekezijl niet meewerken, hij bedreigde de agenten meerdere malen en sloeg en trapte hen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurders aangehouden

EMMEN Tijdens een surveillance hebben agenten een 24-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. De man reed over de Van Schaikweg toen agenten hem staande hielden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse blies hij 330 ug/l (0,8 promille). De man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagmiddag een 45-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden. De man werd aan de Veldsalie gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de ademanalyse blies hij 590 ug/l (1,4 promille). De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een beschonken man van plan was vanaf De Arend in een auto weg te rijden. Ter plaatse zagen de agenten de man wegrijden en gaven hem een stopteken. De man negeerde het stopteken. Na een korte achtervolging kon de man aan de Adriaan Baasstraat tot stoppen worden gedwongen. De beschonken man blies een FAIL, maar weigerde alle verdere medewerking. Hierop is de man aangehouden. De man bleek een recidivist op dit gebied te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegges aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag is een 14-jarige meisje uit Rutenbrock (D) aangehouden. Zij had in een kledingzaak in de Picassopassage kleding meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield het meisje aan. Zij is overgedragen aan de politie. Het meisje gaat een HALT-traject in.

ASSEN Vrijdagmiddag zijn twee meisjes van 16 en één van 18 jaar, allen uit Assen, aangehouden. De meisjes hadden kleding en sieraden gestolen uit een winkel aan het Koopmansplein. Medewerkers van de bedrijfsbeveiliging zag dit en hielden de drie winkeldievegges aan. Deze zijn overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

DE WIJK De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man al slingerend rijden over de A28 in de richting van Hoogeveen. De man kreeg een stopteken. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsovertreders aangehouden

ZUIDWOLDE Tijdens een lasercontrole op de Leeuwenveenseweg heeft de politie een 34-jarige automobilist uit Oudenaarde (B) aangehouden. De man reed 46 km/u te hard. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. Na overleg met de Officier van Justitie kon de man na een schikkingsvoorstel van 295,- zijn weg vervolgen. Daarnaast heeft een 18-jarige beginnende bestuurder uit Veendam zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed over de Steenbergerweg met een snelheid van 104 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Aanhouding vernieling en mishandeling

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie Assenaren aanhouden. Twee mannen van 25 en één van 27, waren vernielingen aan het plegen op de Markt. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat één van het drietal een andere man aan het mishandelen was. Het drietal is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt voor beide zaken.

Spookrijder aangehouden

MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 77-jarige automobilist uit Tuk aangehouden. De man reed over de A32 in de richting van Steenwijk. De man reed over de verkeerde weghelft toen twee autos hem naderde. Eén van hen was aan het inhalen. De bestuurder van de auto waar de man uit Tuk op afreed, kon een botsing net voorkomen door naar rechts te sturen, maar botste vervolgens wel tegen de automobilist welke aan het inhalen was. De man uit Tuk reed vervolgens door, keerde en verdween. De man kon vervolgens worden aangehouden in Steenwijk. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Geen van de bestuurders raakte gewond.

Politie zoekt getuigen mishandeling

NIEUW DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Donderdag 13 mei jl. is een 30-jarige man uit Emmen mishandeld. De man wilde rond 16.30 uur spullen in zijn bus laden aan het eind van de Vastenow, nabij een cafetaria. Opeens stonden er twee jongemannen bij hem welke hem aanvielen. De man viel en is in zijn bus meerdere malen geslagen en getrapt door beide mannen. Nadat zij werden aangesproken door voorbijgangers gingen de beide mannen er van door. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Deze kunnen zich melding bij de politie in Klazienaveen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.