KNHS

Okidoki naar negende plek in GCT Hamburg
15 mei 2010
Leon Thijssen - Tinky Winky

HAMBURG (KNHS) - Het voormalige toppaard van Albert Zoer (Echten), Okidoki, liep tijdens de tweede wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour onder zijn nieuwe ruiter de Argentijn José Maria Larocca naar de negende plaats in de wedstrijd. Zoer, die zelf ook aan de start verscheen met Samurai, moest in de eerste omloop drie springfouten accepteren en eindigde als 41ste in een veld met 48 starters. De overwinning ging naar de Amerikaanse Lauren Hough met Quick Study.

De beslissing viel in een barrage met vier ruiters, waaronder slechts één man. Deze Duitser, Marco Kutscher, dolf het onderspit, want hij kwam met Cash niet verder dan de vierde plek. Hough kon winnen door drie ronden lang foutloos te blijven en daarmee verdiende zij maar liefst 95.000 euro. De Australische Edwina Alexander, de levensgezel van Jan Tops, was met Cevo Itot du Château bijna 4 seconden sneller, maar kreeg een springfout in de barrage en bleef tweede, net voor de Amerikaanse Laura Kraut met Cedric.
Van de Nederlanders drong alleen Leon Thijssen (Baarlo) door tot de tweede ronde en hij eindigde met Tinky Winky als elfde. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), die in deze wedstrijd een beroep deed op BMC Van Grunsven Whisper, eindigde als 25ste door een springfout in het basisparcours, terwijl Leopold van Asten (Duizel) in een iets langzamere tijd met VDL Groep Santana als 27ste eindigde. Na 2 wedstrijdonderdelen staat Thijssen nu op een gedeelde vierde plaats in het klassement.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.engarde.de

Uitslag Global Champions Tour:


1) Lauren Hough (USA) - Quick Study - 0 / 0 / 0 - 42.46
2) Edwina Alexander (Aus) - Cevo Itot du Château - 0 / 0 / 4 - 38.43
3) Laura Kraut (USA0) - Cedric - 0 / 0 / 4 - 38.84
4) Marco Kutscher (Dui) - Cash - 0 / 0 / 4 - 38.94 9) José Maria Larocca (Arg) - Okodoki (Jodokus x Topas0 - 0 / 4 / 69.06 11) Leon Thijssen (Baarlo) - Tinky Winky (v. Numero Uno) - 0 / 5 - 70.82
25) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Whisper - 4 27) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z) - 4
41) Albert Zoer (Echten) - Samurai (Iroko x Boreas) - 12

Tussenstand:


1) Marcus Ehning (Dui) - 66

2) Marco Kutscher (Dui) - 65

3) Laura Kraut (USA) - 54

4) Judy-Ann Melchior (Bel) -52
4) Leon Thijssen - 52

Foto Leon Thijssen met Tinky Winky door: www.melissen.net