Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Zaterdag 15 Mei 2010
Urban Myth met Back 2 Basic/Utopia

Utopia is geïnspireerd op de roman 1984 van George Orwell. Orwell schetste in zijn roman een ontluisterend beeld van een maatschappij zonder individuele vrijheid. Toen de roman verscheen, in 1949, nog een onvoorstelbaar en ongekend somber toekomstbeeld. Inmiddels weten wij beter: één van de nominatie voor de Big Brother Award 2009 is het INDECT-project - een Orwelliaans informatiesysteem voor de observatie van burgers.

Maar er is ook een andere kant! Het jaar 1984 is al lang gepasseerd, de technologie maakt alles mogelijk en ondanks de waarschuwende woorden van onze Koningin, laten wij ons publiek genieten van de vrijheid die wereldwijde onderlinge verbondenheid oplevert. Concept en regie: Jörgen Tjon A Fong, Spel: Desirée Snackey, Wouter van Oord en anderen

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: Zaterdag 15 Mei 2010, 20:00uur
voorverkoop: E 10,- entree: E 12.00

Meer over Urban Myth..
Jörgen Tjon a Fong (1974, Rotterdam) studeerde in 2000 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Vervolgens voltooide hij zijn opleiding met een postacademisch jaar met muziektheater als specialisatie. Hij speelde als acteur onder Dirk Tanghe, Micheal Matthews en Rufus Collins. Als regisseur is hij werkzaam geweest voor Toneelgroep Amsterdam en het Noord Nederlands Toneel. In 2003 richtte hij uit onvrede met het huidige theateraanbod zijn eigen gezelschap Urban Myth op.

Urban Myth maakt theater dat kan concurreren met het aanbod in clubs, cafés en op poppodia. Om de voorstelling compleet te maken brengt Urban Myth verschillende disciplines, theatermakers, kunstenaars, muzikanten, klassieke en nieuwe teksten samen.

Meer informatie over de voorstellingen bij Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl