Gemeente Voorschoten

Spinningmarathon

15 mei: Sportfondsen Spinningmarathon

In sporthal De Vliethorst organiseert Sportfondsen een spinningmarathon voor het goede doel: 'Trappen tegen ALS'

Het zal je maar gebeuren: je bent 36 jaar, net getrouwd en bent samen met je vrouw in verwachting van je eerste kindje als je de diagnose ALS krijgt...... Alex is één van de 500 mensen in Nederland die elk jaar worden geconfronteerd met deze ziekte.

Trappen tegen ALS
Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar.
De Stichting ALS Nederland wil ALS de wereld uit helpen. Maar omdat er weinig wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar weesziekten* is er nog een lange weg te gaan. Daarom heeft de Stichting ook als doel: opkomen voor de belangen van mensen met ALS en het creëren van een betere kwaliteit van leven. Weesziekten zijn ziekten die zo zeldzaam zijn dat de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de farmaceutische industrie niet rendabel is. Daarom krijgen ze weinig aandacht van de farmaceutische industrie en publieke subsidiegevers.

Help samen met Sportfondsen de Stichting ALS Nederland en trap mee tegen ALS! Schrijf je in en doe mee met de Sportfondsen SPINNINGMARATHON op zaterdag 15 mei. Het inschrijfgeld komt ten goede aan St. ALS Nederland. Kijk voor meer info over de marathon op www.sportfondsenvoorschoten.nl, daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

Vier uur zweten voor het goede doel! Begeleiding door verschillende instructeurs. Reserveer je bike tijdig
Schrijf je NU via de website in en HELP MEE!

* 15 mei 2010