Politie Zeeland


---


O-904-2010 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, Nieuwdorp
Zaterdagmiddag is op de Estlandweg bij Nieuwdorp het rijbewijs van een 38-jarige Vlissingse automobilist ingevorderd na een snelheidsovertreding.
De man reed daar met een gecorrigeerde snelheid van 141 km/h, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 80 km/h.

O-905-2010 Woninginbraak, Nieuwdorp
Tussen zaterdag 13.30 en zondag 00.30 uur werd ingebroken in een woning in de Prinses Christinastraat in Nieuwdorp.
Uit de woning werden twee laptops, een camera en meerdere sieraden weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Z-906-2010 Zakkenrollen, Terneuzen
Een 34-jarige Terneuzense vrouw is zaterdagochtend in een winkel in de Alvarezlaan in haar woonplaats bestolen van haar portemonnee.
De portemonnee, met daarin enkele honderden euro's en persoonlijke papieren, zat in een tas die aan een buggy hing.

Z-907-2010 Ongeval bij vliegterrein, Nieuwvliet
Bij het vliegterrein aan de Sint Jansdijk bij Nieuwvliet raakte zaterdagmiddag een 23-jarige man uit Capelle a/d IJssel bij een ongeval gewond.
De man had daar net een opleiding gevolgd en werd voor de eerste keer met een deltavleugel naar boven getrokken. Bij terugkeer maakte hij een verkeerde beweging en viel van een hoogte van zo'n 3 meter naar beneden. Hij kwam terecht in een aardappelveld en brak zijn bovenarm en liep mogelijk inwendige kneuzingen op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Z-908-2010 Rijbewijs van hardrijder ingenomen, IJzendijke
Op de N61 bij IJzendijke moest een 19-jarige automobilist uit Viersen (D) zondag rond 00.30 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
Op de N61, waar een maximumsnelheid geldt van 55 km/h, reed de Duitser met een gecorrigeerde snelheid van 135 km/h. Het kostte hem zijn rijbewijs.

Z-909-2010 Man uit tuin geplukt, Sluis
Door de politie werd zondag rond 08.45 uur een 24-jarige man uit Oostburg uit de tuin van een woning in de Nieuwstraat in Sluis geplukt.
De man was onder invloed van alcohol de tuin ingelopen en was, nadat hij enkele bloemen had vernield, voor de deur gaan liggen. Meerdere buurtbewoners hadden de man gemaand om weg te gaan, maar dit had geen effect. De politie heeft de man, waartegen proces-verbaal zal worden opgemaakt, uit de tuin meegenomen.

W-910-2010 Aanhouding in Middelburg
Zondag rond 06.00 uur werd in de Zandstraat in Middelburg een 31-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden.
De man had even daarvoor op het bruggetje bij de Pottenbakkerssingel een andere man aangevallen waardoor tussen beiden een vechtpartij ontstond. Het slachtoffer, een Middelburger waarvan de leeftijd (nog) onbekend is, is met o.a. letsel aan het gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De 31-jarige man is in verzekering gesteld en de politie is nog bezig met het onderzoek.





Politie Zeeland