Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 19-05-2010

Scootercontrole

BREUKELEN De politie heeft op dinsdag 18 mei een scootercontrole gehouden.

De controle vond van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Markt plaats en van 18.00 uur tot 22.00 uur bij het zwembad. In totaal 47 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. De agenten schreven 44 bekeuringen uit, onder andere voor: een te hoge constructiesnelheid (10), niet kunnen tonen rij en/of kentekenbewijs (15) en te veel geluid (2). Een motorscooter werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Beroving

BREUKELEN Een man werd op dinsdag 18 mei onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De politie hield later een verdachte aan.

Rond 11.20 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Scheendijk was beroofd van een geldbedrag van enige duizenden euros, daarbij zou zijn geschoten. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Breukelen, verklaarde dat hij door een bekende van hem, een 44-jarige man uit Breukelen, met een vuurwapen was bedreigd. De verdachte zou daarbij daadwerkelijk hebben geschoten en had het slachtoffer van een bedrag van enige duizenden euros beroofd. Daarna was de verdachte er op een scooter vandoor gegaan.

De verdachte werd in de middag door agenten in Breukelen aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer en de verdachte een zakelijk conflict hadden. De politie zet het onderzoek voort.

Bromfietser gewond

MONTFOORT Een bromfietser raakte op dinsdag 18 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.35 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Montfoort over de parallelweg van de Anne Franklaan, komende uit de richting van de rotonde aan de Heeswijk. Een 36-jarige automobilist uit Montfoort reed met zijn bestelauto over de rijbaan en in dezelfde richting. De automobilist sloeg op een gegeven moment rechtsaf om de parallelbaan op te rijden, maar zag daarbij de bromfietser over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser kwam ten val. Hij liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en schaafwonden op en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.