Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-05-2010

Bekeuringen en belastingschulden bij controles

TILBURG: Op dinsdag 18 mei 2010 vonden er tussen 14.00 en 21.00 uur verkeerscontroles plaats op zes locaties binnen het werkgebied van het politieteam Tilburg-Oisterwijk. Bij deze actie werkte de politie nauw samen met het Verkeers Handhavings Team (VHT), Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst.

De controleplaatsen waren ingericht op de Akkerweg en de Raadhuisstraat in Moergestel, de Sprendlingenstraat en de Gemullehoekweg in Oisterwijk en de Mascagnistraat en Jules Verneweg in Tilburg. De politie schreef in totaal 57 bekeuringen uit:
34x niet dragen verplichte autogordel (boete 90,-)
9x niet tonen rijbewijs (boete 60,-)

1x ongeldig rijbewijs (boete 90,-)
3x handheld bellen (boete 160,-)
5x APK verlopen (boete 90,-)
3x overschrijding maximum snelheid

1x rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd

Tevens werd een persoon aangehouden die nog een gevangenisstraf van 60 dagen had openstaan. Door de medewerkers van de Belastingdienst werd op 18 voertuigen beslag gelegd, waarvan er eentje direct werd afgevoerd. Daarnaast incasseerde de Belastingdienst
4.781,- aan openstaande belastingschulden.

Inbraak bij juwelier

TILBURG: De politie onderzoekt een inbraak in een juwelierszaak aan de Heuvelstraat. Het misdrijf werd gepleegd in de nacht van dinsdag 18 mei op woensdag 19 mei 2010 rond 04.50 uur. De daders demonteerden het rolluik van de etalage en sloegen vervolgens de ruit van de
toegangsdeur kapot. In de winkel werd ook de nodige schade aangericht om bij de sieraden te kunnen komen. Uit het ingestelde buurtonderzoek is inmiddels gebleken dat het vermoedelijk gaat om drie daders. Zij maakten een hoeveelheid sieraden buit.

Hardleerse dronken automobilist: "ik blijf toch autorijden"

TILBURG: Op woensdag 19 mei 2010 arresteerde politie een 46-jarige Tilburger. De man was stomdronken (1380 ug/l), had geen rijbewijs en had een rijontzegging tot 2018 (!).

De verdachte werd rond middernacht aangetroffen in een personenauto op de Ringbaan-West. Kennelijk was hij van de weg geraakt, waarbij geen schade was ontstaan. Er was alcohol in het spel. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 1.380 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Daarnaast bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en de rechter hem een ontzegging van de rijbevoegdheid had opgelegd. Vanwege eerdere alcoholdelicten in het verkeer duurt deze rijontzegging tot 2018. De man liet in zijn verklaring opnemen dat hij "het allemaal een lachertje vond en toch gewoon auto blijft rijden". Om dit te voorkomen, heeft de politie zijn auto in beslag genomen. De verdachte mag zich binnenkort bij de rechter nader verantwoorden.

Tilburgse politie ontruimt twee wietplantages in Tilburg

TILBURG: Op dinsdag 18 mei 2010 heeft het gespecialiseerde hennepteam van de politie en de gemeente Tilburg twee hennepkwekerijen opgerold.

In een woning in de Lambert de Wijsstraat werden 2 kweekhokken ontdekt, waarin in totaal 107 hennepplanten stonden. De stroom werd illegaal verkregen. De andere wietplantage was ingericht in een woning aan de Kardinaal Alfrinkstraat te Tilburg. De hennepplanten waren onlangs geoogst en geruimd. De kwekerij was nog wel aanwezig. De aangetroffen hennepplantenresten worden gebruikt voor de bewijsvoering. Ook hier werd de elektriciteit buiten de meter om afgetapt stroom illegaal verkregen.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de
wietplantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd
ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-05-2010 11:52 | © Regio Midden en West Brabant |