Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oss, 19 mei 2010

VOS LOGISTICS EN BOLSIUS VERLENGEN LOGISTIEKE SAMENWERKING TOT 2015


. Focus op duurzaamheid door aanpassingen Europees Distributiecentrum en milieuvriendelijke vervoersoplossingen

Europees logistiek dienstverlener, Vos Logistics, heeft een internationale tender gewonnen voor een Europees distributiecentrum (EDC) voor Bolsius, een van Europa's grootste producenten van kaarsen. Bolsius werkt al sinds 1998 met Vos Logistics samen op het gebied van logistieke dienstverlening en verlengt met dit nieuwe contract de samenwerking tot 2015 met een optie voor nog eens 5 jaar tot 2020.

Duurzaamheid is een belangrijke basis voor de invulling van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst waarbij CO2-reductie en het realiseren van kostenbesparingen hand in hand gaan. Zo gaat Bolsius vanuit de productie de pallets verhogen en gaat Vos Logistics het EDC in Helmond aanpassen om hogere en zwaardere pallets op te kunnen slaan. Door deze aanpassing neemt niet alleen de efficiency van opslag, maar vooral van het voor- en natransport van de goederen aanzienlijk toe. Vos Logistics neemt ook de handling en verpakking van de displays voor de winkels voor haar rekening. Het magazijn wordt uitgebreid met 900 m2 expeditieruimte met 10 laad- en losplatforms. De totale capaciteit van het 'shared user' EDC van Vos Logistics in Helmond bedraagt 30.000 m2 waarvan tweederde wordt gebruikt voor Bolsius.

Daarnaast onderzoeken Vos Logistics en Bolsius de mogelijkheid om een ecocombi, eventueel in combinatie met een LNG-Truck in te zetten voor het vervoer van de fabriek van Bolsius in Boxmeer naar het EDC van Vos Logistics in Helmond. Met de ecocombi kan Vos Logistics het aantal transportbewegingen voor Bolsius met 35% terugbrengen.


---

Voor meer informatie: