Gemeente Heemskerk


dinsdag, 18 mei 2010

609 kinderen op de fiets voor verkeersexamen

Van 25 tot en met 27 mei wordt het Praktisch Verkeersexamen afgenomen. Alle leerlingen van groep 7 van de Heemskerkse basisscholen doen mee aan het verkeersexamen.

Het Praktisch Verkeersexamen wordt georganiseerd door de afdeling Beverwijk / Heemskerk van Veilig Verkeer Nederland. Het officiële startsein wordt gegeven op maandagochtend 25 mei om 9.00 uur door Burgemeester Nawijn op het Kermisterrein aan de Johannes Poststraat.

Het Verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto's door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen. Kennis over verkeersregels is daarvoor essentieel. Het thema van 2010 is: "Leer je kind meer in het verkeer". Daarom worden ook ouders opgeroepen om hun kinderen de nodige praktische verkeerservaring mee te geven door zo vaak mogelijk de fiets te nemen.

Voor het praktisch deel van het examen leggen de kinderen op hun goedgekeurde fiets een uitgestippelde, duidelijk herkenbare route af. Tijdens deze route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere, het stoppen bij verkeerslichten, de rotonde verkeerd om nemen, voorrang geven en richting aangeven.
Kinderen die meer dan vijf strafpunten scoren zijn gezakt, maar krijgen volgend jaar in groep 8 een herkansing.
Wanneer zowel het theoretisch als het praktisch examen met een voldoende wordt afgesloten, ontvangen de kinderen het felbegeerde verkeersdiploma.

---