Gemeente Grave

Meten is weten, zeker als het gaat om afval
Logo RMB

In de periode tussen 25 mei en 11 juni 2010 zal het afval in het Land van Cuijk en Boekel geanalyseerd worden. De Bestuurscommissie Afvalinzameling laat dit doen door Eureco en Van Gansewinkel zamelt de monsters in: hetzelfde bedrijf dat normaal gesproken ook uw huishoudelijk afval inzamelt. Waarom het afval analyseren? Onder andere om te weten te komen wat het effect is van het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsafval.

Â

Afval analyseren: wat betekent dat voor u?

Helemaal niets. U biedt uw restafval gewoon aan volgens de data op de afvalwijzer. Er komt dus geen aparte inzamelronde voor de sorteeranalyse. Het enige dat u misschien zult merken is dat het afval van uw buren al is opgehaald en dat van u nog niet.

Â

Afval analyseren: wanneer?

Op willekeurige inzameldagen in de periode tussen 25 mei en 11 juni 2010 zal Van Gansewinkel monsters nemen. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de samenstelling van de inhoud van de tariefzakken in het Land van Cuijk en Boekel.

Â

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel dan gerust met de Afvalinfolijn 0485-338 352 of neem eens een kijkje op de website van Eureco www.eureco-onderzoek.nl.

Â