In 2012 een groen en duurzaam binnenvaartschip

25/05/2010 10:03

Wärtsilä Netherlands B.V.

Vier toonaangevende bedrijven uit de binnen- en zeevaart bundelen hun kennis en kunde in Project EcoFlow om samen een groen en duurzaam economisch binnenvaartschip te ontwerpen en te bouwen. Het streven is dat dit binnenvaartschip voor de toekomst in 2012 in de vaart ligt en zal kostenefficiënt zijn en voldoen aan alle nieuwe wet- en regelgeving.

In Project EcoFlow wordt er onderzocht en gekeken naar alle aspecten van het binnenvaartschip zoals het ontwerp, de apparatuur, laden en lossen, voorstuwing en automation. Denk aan bijvoorbeeld emissie arm varen, hybride voortstuwing, brandstofbesparing, de scheepsvorm (onder water) en geïntegreerde controlesystemen aan boord.

Combi International (leverancier van binnenvaartschepen), Wärtsilä Netherlands (onder andere scheepsmotoren en -voortstuwingssystemen), TeamCo Shipyard (afbouwbedrijf) en Reederei Deymann (Binnenvaart tankerrederij) hebben elk op hun eigen werkgebied ervaring en expertise met het ontwikkelen van groene en economisch duurzame producten. Deze vier partijen verwachten afgeleide oplossingen beschikbaar te maken om bestaande schepen groener, zuiniger en duurzamer te maken.

Het project zit op dit moment in de oriënterende fase. In deze fase worden verkennende gesprekken gevoerd met diverse partijen die elk vanuit hun deskundigheid een bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van het uiteindelijke resultaat: een groen en economisch duurzaam binnenvaartschip. Deskundige partijen zijn onder andere overheidsinstanties, klassenbureaus, binnenvaartbelangenorganisaties en banken.

Meer informatie over de bedrijven van EcoFlow

Project EcoFlow is gestart door Combi International en Wärtsilä. Wärtsilä heeft al zeer ruime ervaring in de zeevaart met op LNG (aardgas) varende schepen die emissie arm zijn. Intussen hebben rederij Deymann en afbouwbedrijf TeamCo Shipyard zich ook bij het project aangesloten.

Combi International B.V.

Als het gaat om ontwikkelen en bouwen van binnenvaartschepen op maat, dan staat Combi International synoniem aan expertise en jarenlange ervaring. Uiteraard is dit te danken aan een gespecialiseerd team van professionals, die met focus en visie werken aan het beantwoorden van het veelal complexe persoonlijke pakket aan wensen en eisen van opdrachtgevers. Binnen Combi International geldt niet voor niets de stelregel "onze klanten bepalen onze koers".

www.combi-international.nl

Wärtsilä Netherlands B.V

Wärtsilä is in de maritieme en energiemarkten wereldleider van complete voortstuwings- en energieoplossingen voor de gehele productlevensduur. Door de nadruk te leggen op technologische innovaties en het nastreven van optimale efficiëntie, maximaliseert Wärtsilä de milieuvriendelijke en economische prestaties van de schepen en energiecentrales van zijn klanten.

www.wartsila.com

TeamCo Shipyard B.V.

TeamCo Shipyard is toonaangevend in de bouw en afbouw van binnenvaartschepen en kleine zeevaartschepen. Projecten worden uitgevoerd volgens het "No Problem Concept". Kwaliteit en expertise zijn de rode draad binnen TeamCo Shipyard.

TeamCo Shipyard is gespecialiseerd in: gastankers, estuaireschepen, chemicaliëntankers, vrachtschepen, containerschepen, passagiersschepen, baggerschepen, koppelverbanden.

www.teamcoshipyard.nl

Reederei Deymann

Het transport van vloeibare gevaargoederen over de waterwegen is de kernactiviteit van Reederei Deymann. Met een vloot van vijf enkelwandige en zes moderne dubbelwandige schepen worden producten van bekende chemie - en mineraalolieconcerns over de binnenwateren vervoerd. In 2009 vervoerde de vloot 1,1 Mio ton vloeibare lading. Scheepsconcepten met een hogere ecologische en economische efficiency is de toekomstvisie van de rederij.

www.reederei-deymann.de





http://www.wartsila.com/netherlands