Gemeente Heumen

Nieuw telefoonnummer gemeente Heumen: 14 024!

Heumen heeft antwoord!

Gemeenten werken hard aan hun bereikbaarheid. In het kader van de telefonische bereikbaarheid is een landelijk nummer ingevoerd, dat bestaat uit 14 en het netnummer. Dit nummer zorgt ervoor dat alle gemeenten één herkenbare telefonische
ingang krijgen. Zo belt u straks bijvoorbeeld voor de gemeente Amsterdam 14 020, voor Utrecht 14 030 en voor Arnhem 14 026.

Voor de gemeente Heumen draait u dus het nummer 14 024. Dat geldt ook voor andere gemeenten met dit netnummer, zoals Nijmegen, Wijchen en Beuningen. U wordt dan verbonden met een spraakcomputer, die u vraagt duidelijk de gemeentenaam in te spreken. Om te worden doorverbonden met de gemeente Heumen noemt u duidelijk de naam Heumen. U krijgt dan direct een servicemedewerker van de gemeente Heumen aan de lijn. Ook als u de naam Malden inspreekt wordt u doorverbonden met de gemeente Heumen. Daarvoor is gekozen omdat Malden veruit de grootste kern is en de verwachting bestaat dat deze naamgeving ook regelmatig gebruikt zal worden.

Er is uitvoerig getest met de spraakcomputer en de resultaten zijn nagenoeg perfect. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan met de spraakherkenning, dan wordt u automatisch doorverbonden met de gemeente Nijmegen, die u weer doorverbindt naar de gemeente van uw keuze.

Met deze campagne hoopt de overheid het zoeken naar gemeentelijke telefoonnummers tot het verleden te laten behoren. Het maakt onderdeel uit van het landelijke beleid om de overheid steeds beter bereikbaar en transparanter te maken. Kijk voor meer informatie over de actie 14+netnummer op www.antwoord.nl.