KNHS

Toronto Landzicht wint in De Wijk voor het eerst ereklasse 25 mei 2010
toronto landzicht mark de groot

ERMELO (KNHS) - Vanaf vorig jaar rouleren de verschillende disciplines tussen De Wijk en Eext. Vorig jaar waren de nationale tuigpaarden in Eext te gast en nu was dus De Wijk aan de beurt. De rubrieken waren goed bezet en de competitierubriek zelfs zo goed, dat er een voorselectie moest worden gehouden.

Net als vorige week in Roden, was ook nu Brandy HBC een klasse apart en kon zonder discussie als winnaar worden aangewezen. Harry van Middelaar rijdt deze kwaliteitsvolle zwarte. Briljant van Joop van Wessel en gereden door Henk Hammers was nu goed voor plaats twee en derde werd Berino van Jaap Kok, gereden door Mark de Groot. Daarna volgde twee paarden van stal Haarsma. Ulle Haarsma zelf reed Amaretto naar de vierde plaats en Aris van Manen volgde met Black Beauty, die overigens beter presteerde dan de voorgaande wedstrijden! Met een machtig front en zeer goed bewegend, werd Like to Win van Lambertus Huckriede winnaar van de hoge limietklasse. Op en top tuigpaard Stuurboord Landzicht, gereden door Mark de Groot, eindigde nu als tweede, voor een deze keer iets minder opvallende Wervelwind in handen van Harm Jan Veenstra. Vier van de elf ereklasse paarden kregen een uitnodiging voor het overrijden. Jammer dat de als vijfde opgestelde Sunlight, nu met Ulle Haarsma aan de leidsels, niet mee mocht over rijden, want dat verdiende hij zeker. De strijd spitste zich nu toe op Toronto Landzicht met Mark de Groot (foto) en Netters Unaniem in handen van Lambertus Huckriede. Toronto kreeg de voorkeur. Hij toonde het royaalste zweefmoment. Obiku van Ab Koetsier en gereden door Henk Hammers volgde op plaats drie en Liberty van Vugts en Van Winden, voorgesteld door Egbert Emmink nam de vierde plaats in. Netters Unaniem in handen van Anneke Huckriede, heerste weer in de damesklasse, waarbij Wonder met Renske van der Sluis nu tweede wist te worden en daarmee Wervelwind met Margreet van der Zwaag passeerde.
Haarsma deelde vervolgens de lakens uit in de rubrieken voor tweespannen en die voor klavertjedrie aanspanningen. In de limietklasse reed hij de fraaie combinatie bestaande uit Celebration en Zavanno naar de overwinning. Like to Win en Zilver Shadow met Lambertus Huckriede volgden, voor de dekhengsten Unieko en Aquarel met Mark de Groot. Tobias en Varanno van Haarsma bleven ook nu in de ereklasse tweespannen ongeslagen, terwijl Obiku en Roel van Ab Koetsier weer goed waren voor de tweede plaats, Erik de Gooyer met Olievier en Zwieber deed met een derde plaats eveneens mooi mee. Maar liefst zeven klavertjedrie aanspanningen kwamen voor de jury. Opnieuw wonnen Tobias en Varanno, maar nu wel bijgestaan door Celebration. Na Haarsmas trio volgden Like to Win, Zilver Shadow en Unaniem van Huckriede en derde werden Roel, Red Jack en Wouter van Koetsier

Tekst: Rijk van Vulpen
Foto: www.rijkvanvulpen.nl

Uitslagen 24 mei De Wijk

TUIGPAARDEN cat 2
Competitie

1. Brandy HBC, Brandy consortium, H. v. Middelaar
2. Briljant, J. v. Wessel, H. Hammers

3. Berino, M. de Groot

Hoge limietklasse

1. Like to Win, L. Huckriede

2. Stuurboord Landzicht, M. de Groot

3. Wervelwind, Clevering/Veenstra, H. Veenstra

Ereklasse

1. Toronto Landzicht, M. de Groot

2. Netters Unaniem, L. Huckriede

3. Obiku, A.Koetsier, H. Hammers

Damesklasse

1. Netters Unaniem, A. Huckriede

2. Wonder, R. v.d. Sluis

3. Wervelwind, M. v.d. Zwaag

Tweespan limietklasse

1. Celebration/Zavanno, U. Haarsma

2. Netters Like to Win/Zilver Shadow, L. Huckriede
3. Unieko -/Aquarel Landzicht, M. de Groot

Tweespan ereklasse

1. Tobias/Varanno, U. Haarsma

2. Obiku/Roel, A. Koetsier

3. Olievier/Zwieber, E. de Gooyer

Klavertje-drie

1. Tobias/Varanno/Celebration, U. Haarsma

2. Like to Win/Zilver Shadow/Unaniem, L. Huckriede
3. Roel/Wouter/red Jack, A. Koetsier