Politie Drenthe

Dinsdag 25 mei 2010

Provincie Drenthe, 25-05-2010

Gestoorde man bezorgt politie veel werk

ASSEN Maandagavond heeft de politie een 30-jarige man uit Groningen van de straat geraapt op de Dr. A.F. Philipsweg. De man schreeuwde dat hij dood wilde en ging midden op straat liggen. Omdat hij niet aanspreekbaar was en er geen enkel gesprek mogelijk was is hij voor zijn eigen veiligheid aangehouden en naar het bureau gebracht. Een aantal uren later is hij overgedragen aan de GGZ.

Overval videotheek opgelost

ASSEN Met de aanhouding van een 44-jarige man zonder vast woonadres en een 28-jarige vrouw uit Assen heeft de politie de overval op een videotheek opgelost. Op vrijdagavond 12 maart kwam een man de videotheek aan de Mr. P.J. Troelstralaan binnen en bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen. Bij de overval is een geldbedrag buitgemaakt en de dader wist te ontkomen. De politie heeft een onderzoek opgestart, waarbij de beide genoemde verdachten in beeld kwamen. Informatie van getuigen is daarbij van groot belang geweest en heeft mede geleid tot herkenning van de twee. De man wordt verdacht van het daadwerkelijk plegen van de overval en de vrouw van medeplichtigheid. Beide verdachten, die nog vastzitten, zijn verhoord en het dossier gaat naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Maandagnacht reed een 20-jarige man uit Meppel met zijn snorfiets over de Comm. De Vos van Steenwijklaan. Agenten zagen dat hij door het rode licht reed en spraken hem aan. Daarbij bleek dat hij had gedronken. Bij de blaastest kwam 0,5 promille op de klok; daarnaast bleek hij geen geldig bromfietsrijbewijs te hebben. Voor deze zaken kreeg hij een proces-verbaal.

HOOGEVEEN Maandagavond reed een 39-jarige man uit Dalerpeel met de auto over de De Ruyterstraat. Daar werd hij gecontroleerd en bleek dat hij had gedronken. De blaastest kwam uit op ongeveer 1,75 promille. Daarnaast had de man geen rijbewijs en was hem de rijbevoegdheid ontzegd tot oktober 2012. Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee campers gestolen

TYNAARLO Tussen zondagmiddag 18:00 uur en maandagmiddag 14:00 uur vond er een diefstal plaats van twee campers aan de Onlandweg. De voertuigen zijn ontvreemd vanaf de parkeerplaats van de camperzaak. De daders hebben vermoedelijk de kans gezien om de campers open te breken en te starten. Het gaat om twee grijze voertuigen van het merk Volkswagen. Op beide campers zaten geen kentekenplaten. De politie heeft een buurtonderzoek verricht. Hebt u iets gezien tussen zondagmiddag en maandagmiddag aan of rondom de Onlandweg? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Aankondiging controle

De politie kiest ervoor om snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De ernst van een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder gereden wordt.

Met alle gevolgen voor de verkeersdeelnemers. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen.

Op dinsdag, 25 mei vindt er tussen 07.00 en 15.00 uur een algemene controle plaats door middel van motorsurveillance in Zuid-Oost Drenthe.

Op donderdag, 27 mei tussen 14.00 en 21.00 uur is er een radarsnelheidscontrole op de A28 ( Hoogeveen-Groningen) op beide rijbanen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.