Politie Groningen

Dinsdag 25 mei 2010

Provincie Groningen, 25-05-2010

Deuken in autos geslagen

ZOUTKAMP Een nog onbekende jongeman heeft maandagavond rond 23 uur op het Dorpsplein in Zoutkamp deuken geslagen in twee geparkeerde autos. Getuigen zagen dat de jongeman ruzie had met een jonge vrouw. De vrouw werd omver geduwd en vervolgens sloeg de jongeman met kracht op de motorkap van twee geparkeerde autos. In beide motorkappen ontstond een deuk. De jongeman ging er vervolgens vandoor. De jongeman is vermoedelijk tussen de 18 en 23 jaar oud, heeft blond stekelig haar en is tussen de 1.80 en 1.90 m. lang. Hij droeg een wit vest en een lichte spijkerbroek. De jongeman sprak in het Fries. Mensen die op basis van het signalement denken te weten om wie het gaat, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na steekincident

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 47-jarige plaatsgenoot te hebben verwond met een steekwapen. De verdachte had voor de deur van de woning van het slachtoffer aan de Scheltemaheerd staan schreeuwen. Toen het slachtoffer vervolgens naar buiten ging, ontstond een woordenwisseling en werd hij in de borst gestoken. Het slachtoffer kon samen met zijn broer de verdachte tegen de grond werken. De verdachte liep hierbij aangezichtsletsel op. De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden. Zowel het slachtoffer als de verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is na behandeling ingesloten in het cellencomplex. Aanleiding voor de onenigheid zou de aankoop van een artikel via marktplaats zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen van fiets geslagen

HAREN Een 15-jarige jongen uit Haren is maandagavond op de Rijksstraatweg in zijn woonplaats van zijn fiets geslagen. De jongen werd ingehaald door een witte bestelbus van het merk Citroën. De bestelbus stopte even verderop. Er stapten twee blanke mannen met kort haar uit. Zonder aanleiding werd de jongen van zijn fiets getrapt. Ook op de grond moest de jongen nog enkele trappen incasseren. Vervolgens gingen de mannen er in de bestelbus vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietser rijbewijs kwijt

DELFZIJL De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige bromfietser uit Appingedam. De man werd op de Weg naar den Dam in Delfzijl gecontroleerd. Terwijl hij stilstond, viel hij bijna om met zijn bromfiets. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bekeuring voor rijden zonder geldig rijbewijs

GRONINGEN Een 36-jarige automobilist uit Groningen is maandagnacht aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. De man werd op de Europaweg in zijn woonplaats gecontroleerd, omdat zijn remlichten niet werkten. Bij controle bleek de man alleen in het bezit van een Russisch rijbewijs, terwijl hij al tien jaar in Nederland woont. Aangezien Rusland buiten de EU valt, moet de man in Nederland opnieuw rijexamen doen om in het bezit te komen van een geldig rijbewijs. De man heeft een bekeuring gekregen.

Man aangehouden voor diefstal kabels

DELFZIJL De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige man uit Farmsum aangehouden op verdenking van diefstal van kabels. In de nacht van zaterdag op zondag waren bij diverse kermisattracties in Delfzijl kabels gestolen. Getuigen hadden een groene Volvo gezien. Politiemedewerkers sloegen daarop aan en troffen aan het Schuitenzand in Delfzijl een groene Volvo aan die vol lag met kabels. De auto werd in beslag genomen. Vervolgens meldde de verdachte zich maandagmiddag zelf op het politiebureau. Hij bekende met de diefstal. Hij is aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in een woning in de wijk Beijum een 18-jarige jongeman aangehouden voor huiselijk geweld. Politieagenten werden gebeld door de 46-jarige bewoonster. De vrouw verklaarde dat zij door haar zoon was bedreigd. De 18-jarige was thuisgekomen en hij wilde een mobiele telefoon omruilen. Haar zoon nam een agressieve houding aan toen de moeder dit wilde voorkomen. Hierop schoot een 13-jarige zoon zijn moeder te hulp. Hij werd vervolgens door zijn oudere broer geslagen. Ook duwde de verdachte zijn moeder weg. De zoon werd aangehouden en in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over het huiselijke geweld.

Twee aanhoudingen bij opstootje

DELFZIJL Tijdens een opstootje bij een café aan de Oude Schans in Delfzijl heeft de politie een 48-jarige man uit Farsum en zijn 21-jarige zoon uit Delfzijl aangehouden. Politieagenten waren bezig met het sussen van een opstootje, waarbij de 48-jarige man betrokken was. De Farmsumer bleef zich ondanks waarschuwingen van de agenten agressief gedragen. Plotseling gaf hij een 54-jarige plaatsgenoot een klap in het gezicht. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De zoon wilde zijn vader tijdens de aanhouding helpen. Hij weigerde ondanks aanwijzingen van de dienders weg te gaan. Hierop werd ook de 21-jarige ingerekend. Vader en zoon werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. Na de aanhoudingen van de verdachten keerde de rust terug. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt schennispleger aan

HOOGEZAND De politie heeft maandagnacht op het Heveapad in Hoogezand een 18-jarige jongeman uit Hoogezand aangehouden voor schennispleging. De Hoogezandster wordt ervan verdacht dat hij op het Heveapad aan een 65-jarige vrouw uit Hoogezand zijn geslachtsdeel heeft getoond. Gewaarschuwde politieagenten konden de verdachte even later inrekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De 65-jarige vrouw heeft aangifte gedaan.

Inbraak in horecazaak

GRONINGEN Onbekenden hebben zondagnacht in een horecagelegenheid aan de Boumaboulevard in Groningen ingebroken. Schoonmakers ontdekten de inbraak. De dader(s) konden in het pand komen door een ruit van een deur te forceren. Men nam onder meer een aanzienlijk geldbedrag, een laptop en twee zogenoemde handhelds voor het opnemen van terrasbestellingen weg. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.