Gemeente Schouwen-Duiveland


blauwe vlaggen

Schouwen-Duiveland scoort opnieuw zeven blauwe vlaggen

Publicatiedatum: 25 mei 2010 Datum laatst gewijzigd: 25 mei 2010

21 mei 2010

Woordvoerder

wethouder A.M. Verseput (recreatie en toerisme)

T. (0111) 452 236 of 06 10 87 32 77

Schouwen-Duiveland heeft opnieuw zeven blauwe vlaggen in de wacht gesleept voor zijn stranden en jachthavens. Deze blauwe vlaggen zijn een (internationaal)keurmerk voor veilige en schone stranden en jachthavens. Ook vorig jaar behaalde Schouwen-Duiveland zeven van deze vlaggen.

Het verkrijgen van dit internationale keurmerk zegt iets over de kwaliteit, milieu en veiligheid van de stranden en jachthavens. Het geeft onder meer aan dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, het strand regelmatig wordt schoongemaakt, er voldoende douches, toiletten en afvalbakken aanwezig zijn en dat er reddingsmaterialen op het strand aanwezig zijn. De blauwe vlag geldt voor één jaar; jaarlijks wordt aan de hand van controles nagegaan of de stranden en jachthavens, waar de blauwe vlag wappert, nog steeds aan die eisen voldoen.

Schouwen-Duiveland ontvangt de Blauwe vlaggen voor de stranden:
* Jan van Renesseweg (Renesse)

* Wilhelminahoeve (Renesse)

* Rotonde (Westerschouwen).

En voor de gemeentelijke jachthavens

* Den Osse

* Scharendijke

* Brouwershaven

Ook de particuliere jachthaven van Bruinisse ontving een Blauwe vlag.

In Nederland zijn in totaal 122 blauwe vlaggen uitgereikt, dat is 10% meer dan vorig jaar. Daarvan gingen er 17 naar Zeeuwse stranden en 11 naar Zeeuwse jachthavens; zeven daarvan wapperen op Schouwen-Duiveland.