KNHS

Rob Ehrens blijft strijdbaar
25 mei 2010
Sfeer Rome

ROME (KNHS) - Aanstaande vrijdag wordt in Rome op de Piazza di Siena de tweede wedstrijd in het kader van de Meydan FEI Nations Cup verreden. Bondscoach Rob Ehrens, die in de openingswedstrijd van het seizoen in La Baule de teleurstelling kreeg te verwerken dat het Oranje kwartet zich niet wist te plaatsen voor de tweede omloop, blijft strijdbaar en optimistisch. "Ik denk dat ik in Rome met een sterk team voor de dag kom, waarin routine en jeugd hand in hand gaan", aldus Ehrens.

Ehrens doet in Rome een beroep op Albert Zoer (Echten) met Uraya (v. Farmer), die met haar negen jaar nog best jong is, maar toch al een aantal aansprekende resultaten heeft neergezet. Leon Thijssen (Baarlo) zal een beroep doen op Tyson of Tinky Winky. Met Tyson (v. Numero Uno) heeft Leon al een aantal zeer hoge klasseringen in diverse Grote Prijzen weten te behalen. Met Tinky Winky (v. Numero Uno) is de vorm stijgende en het zal van de vorm van de dag afhangen op wie van deze twee paarden de keus valt. Leopold van Asten (Duizel) zadelt VDL Groep Santana B (v. Mr Blue), een paard waarmee Van Asten een sterk stijgende lijn te pakken heeft. Het kwartet wordt gecompleteerd door Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (v. Lux). Na de overwinning in de finalewedstrijd van het NK, dat de combinatie officieus als derde afsloot, en vanwege de goede prestaties op andere wedstrijden in het seizoen heeft Ehrens zijn oog op deze combinatie laten vallen. Daarmee heeft de bondscoach een team aan de start waarvan alle paarden bij het KWPN zijn geregistreerd.

Als reserveruiter gaat Annet Willems (Wierden) mee met Nirvana (v. Concorde). In Mierlo eindigde deze amazone op de vierde plaats in het Nederlands kampioenschap. "Ik vind het belangrijk om combinaties die goed presteren de kans te geven door mee te gaan naar dit soort wedstrijden. Zo had ik Jochen Munsterhuis, derde op het NK, uitgenodigd om als reserve mee te gaan naar La Baule. Om persoonlijke redenen lukte het hem niet aan die uitnodiging gehoor te geven. Ik ben erg blij dat Annet Willems wel mee gaat naar Rome, mede omdat zij gedurende dit jaar reeds meerdere zeer goede resultaten heeft geboekt", aldus Rob Ehrens.

Op vrijdag 28 mei gaat de eerste manche van de Meydan FEI Nations Cup van start om 15.10 uur. De tweede manche start om 17.10 uur en de uitslag wordt verwacht rond 19.00 uur.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie zie: www.piazzadisiena.com

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup (na 1 wedstrijd):


1) Frankrijk - 10

2) USA - 7

3) Duitsland - 5.5
3) Groot-Brittannië - 5.5
5) Spanje - 4
6) Ierland - 3
7) Zwitserland - 2
8) Zweden - 1
9) Nederland - 0
9) Polen - 0

Kalender 2010:

28 mei - Rome (Ita)

4 juni - Sankt Gallen (Zwi)
18 juni - Rotterdam (Ned)
9 juli - Falsterbö Zwe)
15 juli - Aken (Dui)
30 juli - Hickstead (Eng)
6 augustus - Dublin (Ier) - finale

Foto sfeer in Rome door: www.melissen.net