Politie Gelderland-Zuid

Automobilist rijdt in op agent

Nijmegen, 25-05-2010 o In de nacht van maandag op dinsdag is een 24-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Agenten waren op de kruising Heyendaalseweg en de Professor Bellefroidstraat bezig met een bekeuringsituatie, toen zij vanaf het parkeerterrein een auto luid claxonerend hoorden wegrijden. Eén van de agenten, die zijn handen nog vrij had, ging op de Heyendaalseweg staan om goed zicht te hebben op de situatie. Hij zag dat een auto met daarin twee mannen richting de uitrit van het parkeerterrein reed en stopte om een fietster die uit de richting van de Groenewoudsweg kwam rijden, voorrang te verlenen. Op het moment dat de fietster ter hoogte van deze uitrit was gaf de chauffeur gas, waardoor de fietster schrok en naar links stuurde om een aanrijding te voorkomen.

De agent zag dat de auto in zijn richting reed. Ondanks het gegeven stopteken weigerde de bestuurder van de auto te stoppen. De agent moest aan de kant springen om te voorkomen dat hij zou worden geschept. De agent had goed gezien hoe de man achter het stuur eruit zag. Ook was het kenteken bij hem bekend. Navraag bij de meldkamer bracht de agenten naar een adres in Dukenburg. Daar kon de verdachte bestuurder worden aangehouden. De man had gedronken. Hij blies 435 ug/l.De verdachte zal in de loop van de dag in verzekering worden gesteld.

Op zoek naar fietster

De politie zou graag in contact komen met de fietster die die nacht over de Heyendaalseweg reed en uit moest wijken voor de auto die van het parkeerterrein afreed. Zij kan contact opnemen met de districtsrecherche van Nijmegen via het telefoonnummer: 0900-8844.

(14)

Laatst gewijzigd 25-05-2010 11:08 | © Regio Gelderland-Zuid |