Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 25-05-2010

Politie onderzoekt gewapende overval op bouwmarkt in Roosendaal

ROOSENDAAL: Twee onbekende mannen hebben dinsdagmorgen een overval gepleegd op een bouwmarkt aan het Oostplein. De overvallers zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan.

De overvallers hebben rond 07.00 uur twee personeelsleden opgewacht en zijn vermoedelijk achter hen aan door de personeelsingang het pand binnengegaan. Daar werden de medewerkers met een vuurwapen bedreigd en vastgebonden. Een derde personeelslid dat wat later op zijn werk arriveerde, zag door een ruit wat er binnen gaande was en belde direct de politie. Vermoedelijk zijn de overvallers geschrokken van zijn komst en vervolgens met de buit op de fiets weggereden.

De politie die nog zonder resultaat met diverse agenten naar het tweetal heeft gezocht, verspreidde een SMS-Alert met het verzoek om informatie. De tekst luidde: Roosendaal Oostplein. Overval met wapen, twee daders met Noord-Afrikaans uiterlijk. Dader 1 (met vuurwapen):
1.70 meter lang, sportschoenen, zwarte jas. Dader 2: 1.80 meter lang, witte muts en witte schoenen met roze embleem.

Drie verdachte Engelsen aangehouden bij bedrijfspand in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond rond 18.30 uur drie mannen uit Engeland (19, 29 en 41 jaar) aangehouden. Het drietal hing rond in de buurt van een bedrijfspand aan de Westelijke Havendijk en had geen goede verklaring voor zijn aanwezigheid. Agenten die reageerden op een melding van een getuige, vermoedden dat de mannen betrokken waren bij een inbraak. Uit het pand bleek echter zover bekend niets gestolen. De twee auto's waarin de Engelsen reden, zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten op het bureau.

Drankgelag ontaardt in vernieling en mishandeling in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft maandagavond een 39-jarige man uit Zevenbergen gearresteerd wegens mishandeling. Hij zou een 18-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld in de woning van de vriendin van het slachtoffer. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar en er was eerder op de middag onenigheid ontstaan nadat ze met een groep vrienden aan het drinken was geslagen. Dat leek in eerste instantie bijgelegd, maar het ontaardde toch in een handgemeen. Ook werd een ruit van de voordeur vernield.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 25-05-2010 11:06 | © Regio Midden en West Brabant |