Politie Gelderland-Zuid

Koperdief aangehouden

Nijmegen, 25-05-2010 o In de nacht van maandag op dinsdag is een 29-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden. Zij wordt verdacht van diefstal van koper.

Agenten zagen tijdens hun surveillance op de hoek van de Groenestraat en de Willemsweg een vrouw met een fiets staan. Even verderop zagen zij een man fietsen in de richting van de Graafseweg. De agenten hadden het vermoeden dat zij bij elkaar hoorden. De agenten vroegen hem te stoppen omdat hij geen verlichting voerde. Hierop liet hij de fiets achter en ging er te voet vandoor. De man kon niet meer worden achterhaald.

De agenten gingen terug naar de vrouw. Zij zagen dat ze net uit een tuin kwam lopen met de fiets aan haar hand. Eén van de agenten trof een rugzak in de tuin aan. Deze zat vol met koperdraad. De vrouw werd hierop aangehouden en in de auto gezet. Toen de agenten terugliepen naar de achtergebleven fiets van de onbekende man troffen zij in de fietstassen ook koperdraad aan.

De vrouw verklaarde in de auto dat ze samen met de man koperdraad hadden gestolen. In de rugzak zat ook gereedschap en wat persoonlijke spullen van de man. De onbekende man zal vandaag of morgen eveneens als verdachte worden gehoord. De politie onderzoekt de zaak. (14)

Laatst gewijzigd 25-05-2010 11:37 | © Regio Gelderland-Zuid |