Gemeente Drechterland

25-5-2010
Opgeleverde woningen Reigersborg Zuid

Burgemeester Van der Riet overhandigt laatste sleutel

Op donderdag 20 mei 2010 zijn de laatste woningen van het plan Reigersborg Zuid fase 4b in Hoogkarspel opgeleverd. Burgemeester R.J.H. van der Riet heeft aan deze oplevering een officieel tintje gegeven door een symbolische sleutel te overhandigen aan de nieuwe bewoners, de heer Haakman en mevrouw Willems.
Bij de overhandiging waren ook, namens ZeemanVastgoed de heer P.H. Langenberg en namens Scholtens Bouw de heer R. de Vries aanwezig.

Woningbouwproject
ZeemanVastgoed heeft in samenwerking met gemeente Drechterland dit woningbouwproject gerealiseerd. Reigersborg-Zuid fase 4b is qua architectuur grotendeels een voortzetting van fase 4a. Veel water en groen maken de wijk tot een gebied waar het goed toeven is! Er zijn in deze fase 9 tussenwoningen, 6 fraaie hoekwoningen en 6 royale halfvrijstaande 2 onder 1 kapwoningen op eilanden én aan het water gebouwd. Van de 9 tussenwoningen zijn er 6 uitgevoerd als zogenaamde "koopzeker" woningen, welke in opdracht van woningstichting Het Grootslag zijn gerealiseerd. Er zijn op dit moment nog vier hoekwoningen type Siena te koop welke per direct beschikbaar zijn. Tevens is fase 4c in verkoop en de bouw van deze woningen start in juni 2010.

Reigersborg
Reigersborg is de meest recente woonwijk van Hoogkarspel waar vanaf 2000 in verschillende fasen rond de 1000 woningen worden gebouwd. Het plan is verdeeld in twee wijken; Reigersborg-Zuid ten zuiden en Reigersborg-Noord ten noorden van de Streekweg. Beide wijken zijn door ZeemanVastgoed in nauwe samenwerking met de gemeente Drechterland gerealiseerd. Reigersborg-Zuid kent een verkaveling met een wooneilandenstructuur. Tevens is er in de wijk Reigersborg-Zuid inmiddels een woonzorgcomplex gerealiseerd.

Sleutel overhandiging Reigersborg Zuid fase 4b