Gemeente Kaag en Braassem

korte impressie raadsvergadering 17 mei 2010
microfoons raadzaal

De gemeenteraad kwam op 17 mei bijeen en heeft onder meer gesproken over de winkeltijdenverordening en over een ingediende motie over het weren van afrasting op dijken.

De eerste wijziging van de winkeltijdenverordening vast te stellen

De wijziging betreft de bevoegdheid van het college om ontheffing te verlenen aan winkels die op zondag open willen zijn. Het amendement, ingediend door het CDA, is door de raad aangenomen met 10 stemmen voor en 9 stemmen tegen. Het amendement heeft als gevolg dat het college jaarlijks voor maximaal 20 zondagen ontheffing mag verlenen.

De motie inzake hekken op de dijken aan te nemen

De fractie van de VVD diende een motie in. De motie werd ingediend naar aanleiding van het voornemen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om eigenaren/ gebruikers te verplichten hekwerken te plaatsen ter bescherming van de kades. De raad spreekt in deze motie uit het een ongewenste ontwikkeling te vinden en verzoekt het college om alles in het werk te stellen om samen met het Hoogheemraadschap naar alternatieve mogelijkheden te kijken. De raad stemde in met de motie.

Zonder bespreking zijn ook vastgesteld de telecommunicatieverordening Kaag en Braassem 2010, coördinatiebesluiten Vierambachtsweg 35 en Dorpshart Leimuiden noordzijde, beschikbaar stellen van krediet voor een beheerssysteem, verordening Gemeentelijke Basisadministratie 2010, benoeming in besturen van gemeenschappelijke regelingen, winstneming grondexploitatie Ouodendijk fase 2 en de beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen. Wilt u de vergadering nog eens naluisteren.

Het audioverslag kunt u vinden op het raadsinformatiesysteem, onder de kop verslagen.

Â