Goodman ondertekent MOU voor bouw eerste zakencentrum en logistieke hub in China 25/05/2010 12:37

PR Newswire

PEKING, May 25, 2010 /PRNewswire/ --
De Goodman Group (Goodman) heft vandaag bekend gemaakt dat het een Memorandum of Understanding (MOU) heft ondertekend met de gemeentelijke overheid van Langfang om te participeren in de bouw van het eerste zakencentrum en logistieke hub voor de region Peking-Tianjin in het noorden van China.

De belangrijke punten van de MOU zijn:
PEKING, May 25, 2010 /PRNewswire/ --

-- Groot ontwikkelingsproject voor gemengd gebruik van vijf vierkante kilometer, dat de komende zeven jaar zou moeten worden opgeleverd
-- Goodman zal deelnemen als coördinator en hoofdplanner voor het project en zal een vergoeding ontvangen voor deze diensten

-- Goodman verwacht inkomsten te genereren over de hele levensduur van het project en zal per opportuniteit ook overwegen verder te investeren voor zichzelf en zijn investeringspartners in de ontwikkeling van logistieke centra en bedrijventerreinen op deze locatie.

De komende zeven jaar zal Goodman samenwerken met zijn partners aan de ontwikkeling van een kavel van vijf vierkante kilometer tot een milieuvriendelijk bedrijventerrein voor gemengd gebruik dat een internationale standaard moet worden. Het bedrijventerrein zal bestaan uit kantoren en moderne logistieke faciliteiten. Ook worden er residenties en de bijhorende voorzieningen gebouwd om een duurzame gemeenschap te scheppen.

CEO Greg Goodman van Goodman Group: "Als strategische partner van Langfang en hoofdplanner van het project zal Goodman zijn wereldwijde expertise in de ontwikkeling van bedrijventerreinen, planning en vastgoedbeheer gebruiken om een duurzaam logistiek- en bedrijven centrum met alle voorzieningen te ontwikkelen dat tegemoet komt aan de eisen van moderne bedrijven. Dit project biedt tevens fantastische mogelijkheden voor de lokale werkgelegenheid."

"Goodman zal een beroep doen op zijn partners wereldwijd om
internationale beleggers- en bankgroepen te introduceren die volledige ondersteuning op het gebied van financiering kunnen voorzien. Op die manier krijgt de groep op een kapitaalefficiënte wijze toegang tot bouwgronden en kan Goodman het project en de ontwikkeling in China promoten bij internationale klanten," voegde hij daaraan toe.

Langfang heeft een centrale ligging tussen Peking en Tianjin en ligt in de provincie Hebei. De nabijheid van infrastructuur zoals spoorwegen, luchthavens en autowegen benadrukken het belang van Langfang als logistiek centrum. Langfang, vaak "China's Silicon Valley" genoemd, zal verder kunnen profiteren van plannen voor een hogesnelheidslijn tussen Sjanghai en Peking, waarbij de reistijd tussen Peking en Langfang zal worden gereduceerd tot 10 á 15 minuten. Uitbreidingen van het ringwegennet rond Peking zal Langfang nog meer mogelijkheden bieden om een ondersteunende rol te spelen in de verdere economische groei van het noorden van China.

De MOU met Goodman zal de toepassing van de internationale best practice op het gebied van projectontwikkeling, planning, duurzaamheid en logistiek beheer in China versterken. Het staat voor een concrete stap naar een toename van de groei van de lokale vastgoedontwikkeling en logistieke sector. Goodman's kijk op duurzaamheid was een van de voornaamste redenen voor de overheid van Langfang om voor Goodman te kiezen, omdat Langfang de groep goed in staat achtte om hun visie van een duurzame modelstad in werkelijkheid om te zetten.

Goodman's Chief Executive Officer Greg Goodman: "Deze aankondiging, die mogelijk is geworden dankzij onze intensieve samenwerking met de China Investment Corporation (CIC), vormt een belangrijke stap in de voortdurende ontwikkeling van onze Aziatische activiteiten en is een verdere indicatie van onze toenemende langetermijnbetrokkenheid bij de Chinese markt. Goodman verwacht vergoedingsinkomsten te genereren gedurende het hele het project en zal ook overwegen te investeren in de ontwikkeling van industriële projecten op de site voor zichzelf en zijn investeringspartners."

De MOU bouwt voort op de successen van Goodman in Groot China, waar het een portefeuille beheert met een totale waarde van circa USD 1,6 miljard in de belangrijkste logistieke hubs van de Pearl River Delta, de Yangtze River Delta en de Bohai Rim-regio.

Over Goodman (ASX: GMG)
Bezoek de website: http://www.goodman.com

Neem voor meer informatie contact op met:

Greg Goodman
Group Chief Executive Officer
Tel.: +61-2-9230-7400

Philip Pearce
Managing Director, Groot China
Tel.: +852-2249-3100

Greg Goodman, Group Chief Executive Officer, Tel.: +61-2-9230-7400 , Philip Pearce, Managing Director, Groot China, Tel.: +852-2249-3100






-