Gemeente Almelo

Werkzaamheden reconstructie Sluitersveldssingel

25 mei 2010 - De gemeente Almelo voert werkzaamheden uit voor een optimalisatie van de doorstroming Ootmarsumsestraat- Sluitersveldssingel. Het gaat dan om verbeteringen voor de verkeersdoorstroming, verkeersveiligheid, heldere fietsroutes en oversteken. De nutsbedrijven zijn al begonnen met het verleggen van kabels- en leidingen tussen St. Josephstraat en de Buitenhof. Vanaf week 20 start de civiele aannemer met de werkzaamheden aan de wegenstructuur van de Sluitersveldssingel.

Wat gaat er gebeuren? / Gevolgen voor het verkeer Op 17 mei wordt er begonnen met het maken van een ovale, langgerekte rotonde in de Sluitersveldssingel ter hoogte van Buitenhof en St. Josephstraat (zie tekening). Het principe van een rotonde levert optimaal `ritsend' verkeer op. Dat maakt de doorstroming op de Sluitersveldssingel een stuk vlotter en veiliger.

Na Pinksteren, vanaf 25 mei wordt er een tijdelijke doorsteek gemaakt vanaf de Van Rechteren Limpurgssingel naar Duinbeke, alleen voor hulpdiensten, om de wijk te bereiken als de Buitenhof is afgesloten. Dit betekent dat er vanaf de Van Rechteren Limpurgsingel tijdelijk alleen voor hulpdiensten via een doorsteek de Duinbeke ingereden kan worden tijdens calamiteiten. Hiervoor wordt de trap tijdelijk aangepast, zodat de hulpdiensten er door kunnen. Na de werkzaamheden aan de Sluitersveldssingel wordt de oude situatie weer hersteld.

Vanaf 31 mei zal de doorsteek gereed zijn en kan de Buitenhof worden afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt. Eerst wordt de noordzijde van de ovale rotonde aan de Sluitersveldssingel gerealiseerd (Buitenhof afgesloten).
Het verkeer kan dan over de bestaande weg (Sluitersveldssingel) doorrijden.
Hierna wordt de zuidzijde van de ovale rotonde gemaakt (St. Josephstraat afgesloten). Het verkeer rijdt dan via het noordelijke nieuw aangelegde gedeelte. Zo blijft het verkeer op de Sluitersveldssingel in 2-richtingen doorgaan.

Na de realisatie van deze ovale, langgerekte rotonde volgen de werkzaamheden aan de kruising van de Baniersweg en de extra busbaan t.h.v. de van Rechteren Limpurgsingel.

Duur van de werkzaamheden
Het werk start op 17 mei 2010 en de werkzaamheden duren het gehele jaar.

Informatie
Via informatiebrieven, krant en de internetsite: http://www.almelo.nl/projecten/verbetering Sluitersveldssingel - Ootmarsumsestraat 2010, wordt u zoveel mogelijk op de hoogte gehouden. Mochten er vragen zijn over de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk de heer J. van den Brink tel.: 0546 541447 / 06 53291053.
Voor vragen over het ontwerp kunt u contact opnemen met mevrouw A. Abbink, tel. 0546-541164.