Stichting Biologica


Eneco adopteert 500 biologische appelbomen


Perceel biologische bomen maakt Nederland groener.

Deze week heeft Eneco een perceel met 500 biologische appelbomen geadopteerd bij stichting Biologica, de organisatie achter Adopteer een Appelboom. De energieleverancier haakt aan bij de actie om Nederland groener te maken. Het perceel is gelegen op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek, één van de deelnemende boomgaarden aan Adopteer een Appelboom.

Dankzij de adoptie van het perceel kan Biologica geld investeren in de omgeving op het fruitteeltbedrijf Landgoed de Olmenhorst. Dit gaat al snel gebeuren: in de nazomer van 2010, het jaar van de biodiversiteit, zal een Eneco Wandelpad worden aangelegd met bankjes om onderweg uit te rusten c.q. van de omgeving te genieten. Het wandelpad loopt naar een recent aangelegde hoogstamboomgaard met een bijzondere reeks klassieke fruitbomenrassen.

Met de deelname verzekert Eneco de biologische fruitteler van afzet. Hierdoor is de fruitteler minder afhankelijk van de schommelingen in de sector en dat komt de groei van biologische landbouw ten goede.

Loes van Loenen, projectleider bij Biologica: "Voor ons en voor de biologische fruitteler is dit een enorme steun in de rug. Dit betekent erkenning voor de manier waarop Biologica, de biologische boeren en tuinders/telers en betrokken consumenten tegen voedselproductie anno 2010 aankijken. Vergroening is de enige weg, bio geeft daarbij het goede voorbeeld."

Hans Valk, directeur Eneco Retail: "Eneco verduurzaamt de energievoorziening en ziet in de adoptie van deze appelbomen een goede mogelijkheid om haar klanten nog meer bewust te laten worden van de vergroening van Nederland. Windstroom en Ecogas van Eneco passen daar uitstekend bij."

Alle klanten van Eneco die overstappen naar windstroom en eco-gas worden uitgenodigd om te komen plukken op het Eneco-perceel op een zondag in de herfst. Op die feestelijke dag zijn allerlei activiteiten te verwachten en zal meteen het nieuwe wandelpad geopend worden.

Adopteer een Appelboom
De campagne Adopteer een Appelboom is gestart in 2004 en laat mensen op een inspirerende manier kennis maken met biologische landbouw en voeding. De actie zorgt voor bewustwording bij consumenten en biedt afzetzekerheid aan biologische fruittelers. In de deelnemende boomgaarden profiteren o.a. vogels, vlinders en bijen van de natuurvriendelijke biologische appelteelt.

Meer informatie:

o Vragen over Adopteer een Appelboom: Loes van Loenen, Biologica, telefoon 030-2320493
o Overige vragen: Jasper Vink, Biologica, telefoon 030-2320491 o Vragen over Eneco: Cor de Ruijter, telefoon 06-53223587 »