Gemeente Roermond

Loods in Roermond illegaal gebruikt voor bewoning

Bij een controle naar overbewoning op donderdag 20 mei is illegaal woongebruik van een loods aan de Willem II Singel in Roemond vastgesteld. Een persoon lag op dat moment in bed. Bij de controle bleek dat een andere persoon die daar normaal verbleef, aan het werk was bij een bedrijf in Herten.

Wonen in een loods is verboden, omdat het niet strookt met de bestemming. Bovendien is het gevaarlijk en ongezond.

Via de taskforce overbewoning is onmiddellijk een einde gemaakt aan het wonen in deze loods. Er waren twee wooncabines ingericht waarin in totaal vijf personen konden verblijven. Daarnaast was er een keuken, een toilet en een douche. Alles wees erop dat er daadwerkelijk is gewoond. De koelkast was gevuld, en kasten in de cabines hingen vol met kleren.

Het tegengaan van illegale bewoning en overbewoning wordt door meerdere partijen uitgevoerd. Hierbij worden door bouwtoezicht, sociale zaken, brandweer, Stadstoezicht, politie, vreemdelingen toezicht controles in Roermond ingesteld. Gelet wordt op onder meer brand- en bouwveiligheid, illegale bewoning en fraude.

De illegale woonsituatie is onmiddellijk beëindigd door de brandweer en de afdeling Bouwtoezicht. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Eerste publicatiedatum: 25-05-2010 Bijgewerkt: 25-05-2010