Start Business Incubation & Development bij Teijin Aramid 25/05/2010 14:46

PR Newswire

ARNHEM, Nederland, May 25, 2010 /PRNewswire/ --

- Twee benoemingen in het Management Team

Teijin Aramid in Arnhem start met een nieuwe afdeling, Business Incubation & Development. Hiermee wil Teijin snel en flexibel kunnen inspelen op de marktvraag naar innovatieve technologieën. De nieuwe unit zal zich richten op het ontwikkelen van nieuwe markten met nieuwe producten en technologieën.

In april 2010 heeft de Teijin Group een belangrijke
organisatieverandering tot de Aramid Fibers Business Group (AFBG) afgerond. De AFBG staat onder leiding van Eiso Alberda van Ekenstein, die hiermee tevens het eerste niet-Japanse lid van de Management Board van de Teijin Group is geworden. Zijn voorgaande positie als CEO en President van Teijin Aramid is overgenomen door Gert Frederiks, tot dan toe Director Marketing & Sales. Christoph Hahn is per 1 april benoemd tot Director Marketing & Sales bij Teijin Aramid. Hiervoor was Hahn business manager Heat and Cut Protection.

De business incubation & development activiteiten waren voor deze verandering onderdeel van Marketing en Sales onder leiding van Gert Frederiks. Bij de overgang naar de AFBG is besloten hier een full time Management Team positie voor te creëren onder leiding van Peter Paping.

Business Incubation en Development gaat een belangrijke rol spelen tussen enerzijds Research & Development en anderzijds de wereldwijde marketing en het commercialiseren van de Teijin's aramide-producten. De afdeling zal zich enerzijds concentreren op een aantal sectoren waar de Teijin aramide-producten en toepassingen al een duidelijke reputatie hebben verworven en anderzijds nieuwe markten en nieuwe producten en producttoepassingen vinden. De huidige sectoren waarbinnen Teijin Aramid werkzaam is, zijn ondermeer automotive, constructie, defensie, luchtvaart, kabels, ballistiek, optische kabels en de offshore industrie.

De Aramid Fibers Business Group is opgezet om de wereldwijde kennis en ervaring met aramide-producten onder één paraplu te brengen, waarbij Teijin Aramid, met het hoofdkantoor in Arnhem, een cruciale rol in de wereldwijde vezeltechnologie gaat spelen. Deze organisatieverandering werd april vorig jaar ingezet en is onlangs afgerond.

Over Teijin Aramid

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron (R), Sulfron (R), Teijinconex (R) of Technora (R) aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. Met onze vier hoogwaardige aramide vezels - geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Japan - bieden wij een breed pallet aan producten. En met onze ongekende kennis en ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe innovaties. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales & marketing organisatie. Dat is 'The power of Aramid'. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan onze website http://www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Groep

Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op vijf hoofdgebieden: synthetische vezels (polyester vezels, koolstof vezels en aramide vezels); films en kunststoffen; farmaceutica en medische hulpmiddelen; groot- en detailhandel; en IT en nieuwe producten. Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in fiscaal jaar 2009 en heeft wereldwijd 18,778 medewerkers verspreid over 156 bedrijven wereldwijd. Ga voor meer informatie naar http://www.teijin.co.jp/english.

http://www.teijinaramid.com