Gemeente Eindhoven

Bouw en inrichting Inwonersplein loopt voorspoedig

Vandaag, dinsdag 25 mei, gaat de 2e fase van start van de bouw en inrichting van het nieuwe Inwonersplein op het Stadskantoor van de gemeente Eindhoven. Bezoekers van de balies van Publiekszaken op de begane grond van het Stadskantoor, kunnen het beste vooraf een afspraak maken via de website. Op deze manier worden lange wachttijden voorkomen.

Met de werkzaamheden in de rechtervleugel van de begane grond van het Stadskantoor gereed, wordt vandaag begonnen met de verbouwing en inrichting van de linkervleugel. Hiertoe verhuizen de algemene informatiebalie en de balie Vergunningen weer terug naar de oorspronkelijke ruimten in de rechtervleugel. Net als in de 1e fase, blijven op deze manier deze diensten voor het publiek gewoon bereikbaar.

Ook tijdens de 2e fase van de realisatie van het Inwonersplein, blijft het streven van de gemeente bezoekers snel en goed van dienst te zijn. Door de seizoenspiek lopen de wachttijden aan de balies van Publiekszaken echter nu al behoorlijk op. Daarom blijft het raadzaam dat inwoners vooraf een afspraak maken. Dan zijn zij vrijwel meteen aan de beurt. Tevens wordt aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van www.eindhoven.nl. Meer dan een kwart van de gemeentelijke producten en diensten is namelijk via het Digitaal Loket direct aan te vragen, wat een bezoek aan het Stadskantoor overbodig maakt. Voorkom daarom onnodig wachten en maak vooraf een afspraak en/of maak gebruik van het Digitaal Loket om een gemeentelijk product of dienst aan te vragen.

Over het Inwonersplein

Na het Werkplein voor werkgevers en werkzoekenden, en na het Ondernemersplein als dé ingang voor ondernemend Eindhoven, richt de gemeente Eindhoven dit jaar ook een Inwonersplein in. In de toekomst is het Inwonersplein hét enige juiste adres voor alle vragen op het gebied van wonen en leven. Het Inwonersplein gaat service, hulp en informatie op maat bieden. Hiertoe wordt de begane grond van het Stadskantoor ingrijpend verbouwd en opnieuw ingericht. Dat gebeurt in 3 fases, zodat het publiek de minste last van de werkzaamheden ondervindt en alle balies bereikbaar blijven. Na een succesvol afgeronde 1e fase, gaat op vandaag de 2e fase van start in de linkervleugel van het Stadskantoor. Dit najaar moet het nieuwe Inwonersplein officieel geopend worden.