Politie Groningen

Verdachte aangehouden voor branden Veendam

Veendam, 25-05-2010 o De politie heeft dinsdagmiddag een 40-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diverse branden in Veendam. De politie vermoedt dat de inwoner van Veendam meer weet over de branden in maart en april. De politie gaat hem ook horen over een brand in juli 2007 in Wildervank. Bij die brand raakte een voormalige discotheek zwaar beschadigd.

De 40-jarige verdachte is de tweede persoon die is aangehouden gedurende het onderzoek. De politie hield vorige week een andere verdachte aan. Deze man werd enkele dagen later op vrije voeten gesteld. De vragen die de politie aan die man heeft gesteld zijn meegenomen in het vervolgonderzoek. Ook de uitkomsten van de verhoren van de verdachte uit Veendam zijn voor de politie van belang.

Sinds half maart is de politie bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam. Vanaf dat moment werkt een speciaal geformeerd rechercheteam aan het onderzoek. De politie-inzet heeft als doel de branden in Veendam te stoppen. De laatste weken zijn geen noemenswaardige branden geweest in de Parkstad.