Gemeente Soest

De gemeenteraad heeft vergaderd

25 mei 2010

Op donderdag 20 mei 2010 is de gemeenteraad van Soest bij elkaar geweest voor De Ontmoetig en De Ronde. Hieronder vindt u een verslag van deze bijeenkomsten om u op de hoogte te houden van wat er behandeld is.

---

DE RONDE

Convenant politiesurveillanten

Op verzoek is een evaluatiedocument politiesurveillanten opgesteld. Dit document dient de gemeenteraad in staat te stellen met elkaar te discussiëren over de inzet van extra geüniformeerd toezicht. Dit toezicht kan niet alleen bestaan uit surveillanten, maar ook uit buitengewone opsporingsambtenaren (boa's).

In de bespreking is duidelijk het onderscheid aan de orde gekomen, een surveillant is gericht op de veiligheid, een boa op de leefbaarheid. De evaluatie zal nog nader worden aangevuld met informatie over de boa's, waardoor een scherpere evaluatie en afweging mogelijk is. Na de zomer zal dit onderwerp opnieuw geagendeerd worden.

---

DE RONDE

Evaluatie P&C-cyclus/proces kaderstelling

De rapportage met aanbevelingen van de raadswerkgroep is besproken. Het zal verder worden voorbereid voor besluitvorming in de Raad van juni 2010. Het college van B en W is bezig met een Collegeprogramma als aanvulling op het Raadsprogramma 2010-2014. Hierin zal ook een duidelijke financiële paragraaf worden opgenomen. Er is mee ingestemd om over dit Collegeprogramma een extra Raadsvergadering te houden op dinsdagavond 22 juni 2010.

---

ONTMOETING/DE RONDE

Plan van aanpak laaggeletterdheid

In de Ontmoeting/Ronde is een toelichting gegeven op het aanvalsplan laaggeletterdheid en vervolgens is hierover gesproken. Het doel van het plan van aanpak is het bevorderen van de deelname aan het maatschappelijk verkeer, omdat een op de tien volwassen Nederlanders moeite heeft met lezen en schrijven.

Het college van B en W gaat het plan van aanpak aanvullen met een overzicht van de bestaande initiatieven op het terrein van laaggeletterdheid, waarbij de budgetten waaruit dit betaald wordt worden aangegeven. Hierdoor wordt inzichtelijker gemaakt waar de grootste knelpunten zitten, hoe deze worden opgelost en wat dat kost. Het aangepaste plan zal opnieuw worden besproken in de Ontmoeting/Ronde.

Naar raadsagenda 27 mei